Какви ще са средносрочните и дългосрочните последствия от пандемията, блокирала

...
Какви ще са средносрочните и дългосрочните последствия от пандемията, блокирала
Коментари Харесай

Как телефонът се превърна в мол само за 14 дни

Какви ще са средносрочните и дълготрайните последици от пандемията, блокирала нормалния метод на живот в целия свят, какви трансформации и преструктуриране на бизнеси и цели стопански системи ще предизвика тя? Анализите и по-ясните прогнози занапред предстоят, само че към този момент са забележими първите промени.

Един от резултатите, който все още се регистрира, е взривът в потреблението на мобилни приложения за банкови услуги, снабдители на храна и онлайн търговия. Извънредното състояние промени доста потребностите и целите на българските консуматори. Само за две седмици пазарът закупи радикално разнообразни измерения по отношение на обстановката преди наложените ограничения. Оставайки си в къщи, българинът в границите на 14 дни приспособява потреблението си към новата реалност и размени огромна част от офлайн услугите с онлайн решения предоставени от фирмите.

Чрез технологията за мобилен маркетинг Brand New Vision, в партньорство със Selectivv Полша, осъществя изследване за използването на съответни мобилни приложения на компании от разнообразни браншове:  банкови услуги, доставки на храна и онлайн извършване на покупки.

Сравнявайки интервала 28 февруари - 13 март с интервала 14-27 март, когато бяха въведени ограничаващите ограничения, трафикът към мобилните приложения бележи доста нарастване.
03.30._how-do-we-use-apps_bulgaria_food_delivery_online_shopping.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР