Какви са тайните на тракийските съкровища, каква е римската мода

...
Какви са тайните на тракийските съкровища, каква е римската мода
Коментари Харесай

Тайните на Античността разкрива Националният исторически музей

Какви са тайните на тракийските съкровища, каква е римската мода и на какво са си играли в Античността? Всичко това децата могат да научат от фестивала " Приключения в античния свят " в Националния исторически музей. Той се организира в продължение на два дни и се провежда в партньорство с Българското египтологическо общество, Гимназията за антични езици и култури в столицата и Сдружението за антични реконструкции.

Ето това е Д, и, м, а, н, а. А ето този знак значи, че съм момиче.

Така преди пет хиляди години десетгодишната Димана щеше да изписва името си или напряко да го издълбае върху някоя пирамида.
Димана: Много е забавно по какъв начин толкоз огромни кубове са ги слагали един върху различен и са ставали такива пирамиди. Аспарух и Виктор: Знаете ли какво изпяхте? Аве формозина. Мария: Хей, най-красива, най-прекрасна като драгоценен камък. Древен Рим, Елада, Тракия. Разходка в Античността за любознателните. Радо: Ако се върнеш в някоя ера, в коя щеше да е?Каменната, не желязната. Защото тогава е намерено желязото. Деница Такева-Германова - Българското египтологическо общество: Ние сме подготвили няколко тематични ателиета, които са свързани с културата, религията и езика на античен Египет. Радост: Дедал основава лабиринта. Имало едно страшилище минотавъра, който бил заключен там.
Как продължава тази древногръцка легенда, може да научите на следващия ден в Националния исторически музей.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР