Какви са стъпките и последните научни изследвания за успешното интегриране

...
Какви са стъпките и последните научни изследвания за успешното интегриране
Коментари Харесай

По-добър живот за хората с аутизъм

Какви са стъпките и последните научни проучвания за сполучливото консолидиране на аутистите в обществото

Хората с аутизъм са изправени пред изключителни компликации в акомодацията към ежедневните действия, развиването на обществени умения и построяването на взаимоотношения с близките. Лишени са от способността да провеждат своите знания и да употребяват насъбрания опит, което ги попречва да се ориентират в обществената среда и да се приспособят към нея. Международните научни проучвания по тематиката демонстрират, че профилираните лечения и систематичната работа със експерти в региона подкрепят построяването на по-пълноценни персони от хората с аутизъм от всички възрасти.

Своя опит и достижения по тези тематики ще споделят международно приети специалисти по време на Първата интернационална конференция в България „ Аутизмът не е присъда! ", която ще се организира от 11 до 13 ноември в София. Събитието ще показа освен информация за последните вести в региона на аутизма, а аудиторията ще има опцията да се запознае с необятен кръг от въпроси, в това число диагностика и развиване, език и връзка, достъп до обучение, проучвания и нравственос, пол и половост, включване и живот в общността, психическо и физическо здраве, интервенции.

Конференцията, чийто уредник е съдружие „ Аутизъм през днешния ден ", ще бъде разграничена на две елементи: лекционна и практическа. В плануваните работни сесии с фокус към разнообразни тематики, свързани с подобряването качеството на живот на хората в аутистичния набор, ще се обсъдят нови познания и опит в сферата, ще се разясняват провокациите пред тези хора както в обществените сфери, по този начин и в научните, ще се дадат съответни образци по какъв начин компликациите да бъдат преодолени.



Форумът ще даде настояща информация за аутизма, основана на най-новите интернационалните изследвания и достижения в тази област. Споделеният опит ще очертае и съответни сполучливи практики за приобщаване на хората с сходни проблеми към общността, създавайки им опция за създаване на пълноценни връзки с другите, както и за намиране на професионална реализация.

Широкият набор от тематики, които конференцията ще засегне, я прави извънредно потребна както за експерти в региона - психолози, логопеди, специфични педагози, терапевти, лекари, хора, ангажирани в научните проучвания в региона, по този начин и за учители, родители и други наранени от казуса.
Входът за трите дни от конференцията при ранно записване е 140 евро, а след 20 октомври - 180 евро, левовата равноценност се пресмята по курса на Българска народна банка за деня.
Билетите за конференцията можете да закупите по банков път, а на място може да бъде издадена и фактура:

Сдружение „ Аутизъм през днешния ден "
Райфайзенбанк България ЕАД
SWIFT BIC код: RZBBBGSF
Разплащателна сметка в лв.:
IBAN BG13RZBB91551009473794

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР