Какви са различните видове магнезий и кой е най-добър за

...
Какви са различните видове магнезий и кой е най-добър за
Коментари Харесай

Видове магнезий – всичко, което трябва да знаете

Какви са другите типове магнезий и кой е най-хубав за банкет, като хранителна добавка?

Магнезият е жизненоважен минерал за здравословния живот.

Проучванията демонстрират, че повече от 300 метаболитни процеса, в това число произвеждане на сила, предаване на нервни сигнали, контролиране на кръвното налягане и мускулни контракции, зависят от него.( 1 )

Въпреки че този минерал участва в доста храни като бобови растения, зеленолистни зеленчуци, семена и ядки, огромен % от хората не задоволяват потребностите си от магнезий единствено с приема на храна. ( 2 )

Имайте поради, че ниските равнища са свързани с разнообразни болести, като диабет вид 2, сърдечни болести, разстройства на настроението и мигрена.

Ето за какво, с цел да усилят приема, доста хора одобряват добавки. Въпреки това, защото съществуват голям брой типове магнезий, може да е мъчно да разберете кой е най-подходящ за вашите потребности.

Но би трябвало да сте наясно също, че приемането на огромно количество магнезий може да аргументи токсичност.

Научете кои са 11-те разнообразни форми на магнезий и какви са разликите сред тях.

Съдържание

1. Магнезиев цитрат

Тази форма на магнезий е обвързвана с лимонена киселина.

Тази киселина се намира естествено в цитрусовите плодове  и им придава тръпчивия, кисел усет. Изкуствено създадената лимонена киселина постоянно се употребява като консервант и подобрител на усета в хранително-вкусовата индустрия. ( )

Магнезиевият цитрат е една от най-разпространените магнезиеви форми и може елементарно да бъде закупен  по целия свят.

Някои изследвания демонстрират, че този вид е измежду най-бионаличните форми на магнезий, което значи, че се всмуква по-лесно в храносмилателния тракт, в сравнение с други форми. ( )

Обикновено се приема през устата, с цел да попълни ниските равнища на магнезий. Поради естествения си слабителен резултат, от време на време се употребява и в по-високи дози за лекуване на запек .

Нещо повече, от време на време се предлага на пазара като успокояващо средство за облекчение на признаците, свързани с меланхолия и тревога, само че са нужни повече проучвания с цел да се удостовери това. ( )

2. Магнезиев аспартат

Проучване показва, че магнезиевият аспартат е примес от аспарагинова киселина и магнезий, която се състои от сол. ( 6 )

Проучванията демонстрират, че това е една от по-лесно усвоимите форми на магнезий, налична като хранителна добавка. ( 7 )

Магнезиевият аспартат постоянно се смесва с цинк, с цел да увеличи равнищата на серумния тестостерон. Въпреки това, доказателствата за успеваемостта на тази добавка са спорни.

3. Магнезиев глицинат

Магнезиевият глицинат се образува от обикновен магнезий и аминокиселината глицин .

Вашето тяло употребява тази аминокиселина в построяването на протеини. Среща се и в доста храни, богати на белтъчини, като риба, месо, млечни артикули и бобови растения.

Глицинът постоянно се употребява като независима хранителна добавка за възстановяване на съня и лекуване на разнообразни възпалителни положения, в това число сърдечни болести и диабет. ( )

Магнезиевият глицинат се всмуква елементарно и може да има успокояващи свойства. Може да помогне за понижаване на тревогата, депресията, напрежението и безсънието. И въпреки всичко научните доказателства за тези използва са лимитирани, тъй че са нужни повече изследвания.

4. Магнезиев хлорид

Магнезиевият хлорид е магнезиева сол, която включва хлор – неустойчив детайл, който се свързва добре с други детайли, в това число натрий  и магнезий, с цел да образува соли.

Той се всмуква добре в храносмилателния тракт, което го прави чудесна многофункционална добавка. Можете да го употребявате за лекуване на ниски равнища на магнезий, киселини и запек.  (   )

Магнезиевият хлорид най-често се приема под формата на капсули или таблетки, само че от време на време се употребява и в артикули за локално приложение като лосиони и мехлеми.

Въпреки че хората употребяват тези кремове за кожа, с цел да успокоят и провиснал възпалените мускули, малко научни доказателства ги свързват с усъвършенствани равнища на магнезий. ( )

5. Магнезиев лактат

Още един от другите типове магнезий е магнезиевият лактат, който е солта, формирана, когато магнезият се свързва с млечна киселина.

Тази киселина не се създава единствено от вашите мускулни и кръвни кафези, само че също по този начин се създава за приложимост като консервант и ароматизатор. ( )

Наистина магнезиевият лактат се употребява като хранителна добавка  за контролиране на киселинността и обогатяване на храни и питиета. Той е по-малко известен като хранителна добавка без рецепта.

Магнезиевият лактат се всмуква елементарно и може да е малко по-щадящ за храносмилателната ви система от другите типове. Това е изключително значимо за хора, които би трябвало постоянно да одобряват огромни дози магнезий или не понасят елементарно други форми.

В изследване при 28 души с рядко заболяване, което изисква високи дози магнезий на ден, тези, които са приемали таблетка с постепенно освобождение на магнезиев лактат, са имали по-малко храносмилателни странични резултати от контролната група. ( )

Няколко дребни изследвания също разкриват, че тази форма може да помогне за лекуване на стрес и безпокойствие , само че са нужни повече проучвания. ( )

6. Магнезиев малат

Магнезиевият малат е друга още един от другите типове магнезий и включва ябълчена киселина, която се среща естествено в храни като плодове и вино. Тази киселина има кисел усет и постоянно се употребява като хранителна добавка за възстановяване на усета или прибавяне на киселинност.

Проучванията демонстрират, че магнезиевият малат се всмуква доста добре в храносмилателния тракт, което го прави превъзходен вид за попълване на равнищата на магнезий. ( )

Някои хора оповестяват, че е по-щадящ за вашата система и може да има по-слаб слабителен резултат  от другите типове. Това може да е от изгода според от вашите характерни потребности.

Магнезиевият малат от време на време се предлага като лекуване на признаци, свързани с фибромиалгия и синдром на хроничната отмалялост. Понастоящем обаче няма съществени научни доказателства в поддръжка на тези използва. ( )

7. Магнезиев таурат

Магнезиевият таурат включва аминокиселината таурин.

Проучванията демонстрират, че достатъчният банкет на таурин и магнезий играе роля в регулирането на кръвната захар. ( 16 )

По този метод тази съответна форма може да улесни здравословните равнища на кръвната захар. Магнезият и тауринът също благоприятстват здравословното кръвно налягане.

Настоящо изследване върху животни демонстрира, че магнезиевият таурат доста понижава кръвното налягане при плъхове с нараснали равнища, което допуска, че тази форма може да укрепи здравето на сърцето. ( 17 )

Магнезиевият таурат може да бъде прилична форма за контролиране на висока кръвна захар и високо кръвно налягане, макар че са нужни повече изследвания.

8. Магнезиев сулфат

Магнезиевият сулфат е формата на магнезия в британските соли.

Много хора прибавят британска сол към ваните и накисването на краката, с цел да успокоят болките в мускулите. Въпреки това, има малко висококачествени доказателства, доказващи, че тялото може да всмуква доста магнезий от ваните с магнезиев сулфат. ( 18 )

Той оказва помощ също за лекуване на запек, когато се употребява през устата. Магнезиевият сулфат обаче може да докара до съществени странични резултати, в случай че не се приема в вярната доза.

Говорете с доктор по отношение на пероралната приложимост на магнезиев сулфат и избягвайте приема му, в случай че имате гадене, болки в стомаха, повръщане или други индикации.

9. Магнезиев оксид

Магнезиевият оксид постоянно се употребява за облекчение на храносмилателни недоволства като киселини и запек. Като се има поради, че тялото не го усвоява добре, не е добър избор за тези, които би трябвало да покачат равнищата си на магнезий.

Той естествено образува бяло прахообразно вещество и може да се продава под формата на прахуляк или капсула. ( )

Този вид нормално не се употребява за попречване или лекуване на магнезиев недостиг, защото някои изследвания оповестяват, че той се всмуква едва от храносмилателния тракт. ( )

Вместо това, по-често се употребява за кратковременно облекчение на неприятни храносмилателни признаци, като киселини , неприятно храносмилане и запек. Може също да се употребява за лекуване и профилактика на мигрена. (   )

10. Магнезиев оротат

Магнезиевият оротат смесва магнезия с вещество, употребявано за създаване на генетичен материал, наречено оротова киселина. Оротовата киселина придвижва магнезий в клетките и също по този начин е антиоксидант.

Това е друга форма от другите типове магнезий, която се всмуква елементарно и няма мощните слабителни резултати, присъщи за други форми. ( )

Едно изследване при 79 души с тежка застойна сърдечна непълнота откри, че добавките с магнезиев оротат са доста по-ефективни за ръководство на признаците и оцеляване от плацебо. ( )

Магнезиевият оротат е обвързван със здравето на сърцето и производството на сила. Необходими са повече изследвания, с цел да се дефинира дали магнезиевият оротат си заслужава високата цена.

11. Магнезиев L-треонат

Магнезий L-треонат е примес от соли, направена от треонова киселина и магнезий. Треоновата киселина е водоразтворимо вещество, получено след разграждането на витамин С, и може да се всмуква елементарно.

Според проучване върху животни, тази форма на магнезий е доста ефикасна за увеличение на концентрацията на магнезий в мозъчните кафези. ( 24 )

Освен това може да помогне за справяне с някои мозъчни нарушавания като меланхолия и загуба на паметта. Въпреки това са нужни повече изследвания.

Избор на магнезий

Много хора не получават задоволително магнезий от храната, изключително мъжете над седемдесет и младежите. Добавката може да ви разреши да постигнете утвърждения дневен банкет, изключително в случай че не можете да измененията метода си на хранене.

Магнезият може да помогне в характерни обстановки като киселини, запек или неприятно храносмилане. Има доста типове магнезий за тези цели и може да говорите с фармацевт или доктор кое би било уместно за вас.

Магнезият се избира въз основа на това какъв брой човек получава от диетата си. Зависи и от това какъв брой се нуждаят според от техния пол, възраст и вид тяло.

Трябва ли да приемате добавка?

Ако нямате ниски равнища на магнезий, няма информация, която да демонстрира, че приемането на добавка ще донесе някакво измеримо преимущество.

Проучванията демонстрират, че магнезият се съдържа в разнообразни храни, в това число: ( 25 )

  • Бобови растения : черен фасул, едамаме
  • Зеленчуци : спанак, авокадо, зеле
  • Ядки : бадеми, кашу, фъстъци
  • Пълнозърнести храни : овесени ядки, пълнозърнеста пшеница
  • Други : черен шоколад

Ако не можете да получите задоволително магнезий посредством диетата си, може да е потребно да обмислите приема на добавка. Някои хора може да са изложени на голям риск от недостиг, в това число възрастни хора и хора с храносмилателни разстройства, диабет вид 2 и алкохолна взаимозависимост.

Дозировка и вероятни нежелани реакции

Средното препоръчано на ден количество магнезий съгласно министерството на опазването на здравето е 350 мг за мъже и 300 мг за дами. ( 26 )

Количествата в другите типове магнезий може да се разграничават, тъй че прочетете етикета, с цел да сте сигурни, че приемате най-разумната доза.

Магнезиевите добавки нормално се смятат за безвредни за множеството хора. След като достигнете съответни равнища, тялото ви ще отдели всяко обилие посредством урината. Въпреки това, разнообразни форми или ненужни дози могат да причинят леки признаци като диария или смутен стомах.

Макар и извънредно, магнезиевата токсичност може да се случи. Да предположим, че имате бъбречно заболяване или изчерпвате обилни количества от този минерал. В подобен случай може да сте изложени на голям риск.

Проучване показва, че признаците на токсичност включват повръщане, гадене, диария, мускулна уязвимост, неравномерно дишане, заспалост и задържане на урина. ( 27 )

Винаги е добра концепция да попитате доктор, преди да приемате каквито и да е хранителни добавки.

Научи още: Колко време да се приема магнезий

Заключение

Здравословните изгоди от магнезий са големи. Той играе основна роля в здравето на индивида и ниските равнища са свързани с няколко неподходящи резултата, в това число сърдечни болести, меланхолия и диабет. Ето за какво, може да обмислите банкет на добавки, в случай че не приемате задоволително от този минерал от храната.

Различните типове магнезий са ефикасни за облекчение на киселини, запек и други болести. Ако не сте сигурни кой е добър за вас, попитайте доктор.

Магнезият е извънредно значимо хранително вещество, належащо за доста процеси в тялото. Получаването на задоволителни количества единствено посредством вашата диета може да бъде комплицирано, тъй че добавката може да ви разреши да задоволите ежедневните си потребности.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР