Какви са признаците на тромбоза? Този въпрос стана актуален, след

...
Какви са признаците на тромбоза? Този въпрос стана актуален, след
Коментари Харесай

Какви са признаците на тромбоза и каква може да е причината ваксината на AstraZeneca да я предизвика?

Какви са признаците на тромбоза? Този въпрос стана настоящ, откакто, че има връзка сред извънредно редките случаи на тромбози (в мозъчни вени и вени на коремната област) при имунизация с имунизацията против ковид на AstraZeneca (оксфордската ваксина), само че организацията още не може да каже сигурно каква е връзката.
Списъкът със признаци на тромбоза, който, включва следното - зной, болки в гърдите, отичане на краката, непрекъсната коремна болежка и мощно главоболие, което не минава с обезболяващи. Симптом е и появяването на червени петна по кожата отвън мястото на убождането. Ако забележите такива признаци, консултирайте се с доктор, поучават от EMA.
 ЕМА започва проучване на риска при всички ваксини ЕМА започва проучване на риска при всички ваксини
Контролният орган по медикаментите на Европейския съюз - ЕМА, проверява дали други ваксини, употребяващи сходна технология като имунизацията...
При последвалите въпроси от публицисти към организацията се оказа, че освен при имунизацията на AstraZeneca има докладвани случаи на тромбоза . При нея са прегледани 62 случая на тромбози на мозъчни вени и 24 случая на тромбози при вени в коремната област, като общо от всички случаи има 18 смъртни, при имунизирани са 25 млн. души, което значи, че случай с тромбоза се появява при 0,0003% от имунизираните (1 на 100 000). А към 1 април, 2021 година има 169 случая на тромбози на мозъчни вени и 53 на вени на коремната област при 34 000 000 сложени дози на оксфордската ваксина. При другата векторна ваксина, утвърдена в Европейски Съюз - на Johnson&Johnson ( " Янсен " ), има 3 случая на венозна тромбоза при 4,5 млн. сложени ваксини. При имунизацията на Pfizer/BioNTechса регистрирани 54 случая при 34 млн. дози, а при Moderna - 5 за 4 млн. дози.
По-рано през днешния ден, разяснява, че рискът от насърчаване на тромбоза при банкет на противозачатъчни е 100 пъти по-голям, само че никой не е провокирал нервност поради това. Д-р Сабине Щраус, ръководител на Европейската организация по медикаментите, също обърна внимание на приема на противозачатъчни, защото множеството случаи на тромбози са при млади дами, само че организацията не може да откри сигурна връзка по пол и възраст и по тази причина не предлага по такива признаци да има ограничаване.
и друго - Оксфордският университет предложи да даде патента за имунизацията на всяка страна без да търси комерсиална облага, с цел да си я създава сама. Но откакто беше преценено, че рискът на някои места производството да не стане по точните параметри, беше подписан контракт за произвеждане с AstraZeneca, с изискване да не се търси комерсиална облага от патент и британско-шведският фармацевтичен колос да калкулира в цената единствено индустриалните си разноски. Затова и имунизацията е най-евтината против всички ваксини против ковид в света - какъв брой тъкмо,!
Каква е повода?
 Д-р Аспарух Илиев: Рискът от имунизацията на AstraZeneca е пренебрежимо дребен Д-р Аспарух Илиев: Рискът от имунизацията на AstraZeneca е пренебрежимо дребен
" Според мнението на ЕМА и анализите на данните от страничните случаи има връзка сред имунизацията на АстраЗенека и редките случаи на т...
Екип от френски лекари, че е допустимо тромбоза да бъде провокирана при погрешно слагане на имунизацията на AstraZeneca - в случай че препаратът бъде инжектиран непосредствено в кръвоносен съд, а не мускулно. Хипотезата е, че тогава имунната ни система може да реагира на аденовируса, който е съществена част на имунизацията и който придвижва информацията към клетките ни по какъв начин да разпознават S протеина на ковид и да вършат антитела против него. Този аденовирус не е инфектиран за хората - той е взет от шимпанзета.
Д-р Щраус разяснява и тази тематика - съгласно думите ѝ, случаите на тромбоза като цяло са доста малко (1.2 на 1 000 000), с цел да може да се приказва сигурно за връзка във връзка с точното слагане на имунизацията.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР