Какви са обстоятелствата и погрешните схващания, вследствие на които много

...
Какви са обстоятелствата и погрешните схващания, вследствие на които много
Коментари Харесай

Защо младите хора не практикуват безопасен секс?

Какви са събитията и неправилните схващания, в резултат на които доста младежи не практикуват безвреден секс, разкри Durex като разгласи резултатите от ново изследване. Задълбоченото проучване е композиция от анкети и изявленията на младежи, извършени в продължение на две години. Докладът демонстрира шокиращата липса на познания за полово портативни инфекции, нежеланата бременност, както и за отношението на противоположния пол към секса. Проблемът е обиден и в документален филм, който демонстрира какво в действителност споделят момчетата за секса, мислейки си, че девойките не ги чуват.

Според данните младите са наясно, че би трябвало да употребяват презерватив всякога, само че когато моментът настъпи, това предписание прекомерно постоянно бива подценявано. Много младежи не са обезпокоени за следствията от секса без защитни средства и/или не са задоволително уверени, с цел да упорстват да употребяват кондом, което значи че те постоянно поемат опасности, които са наясно, че не трябва да поемат.

Общоприетото разбиране че, „ това няма да се случи навръх мен “, в композиция с неналичието на информираност за инфекциите, излъчени по сексуален път, и нежеланата бременност подхранват развиването на по този начин наречената „ просвета на непреодолимостта “.

Фактите са показателни: 40% от полово дейните на възраст сред 16 и 24 години признават, че са правили секс с повече от един сътрудник без презерватив, а 61% дават одобрителен отговор, че нормално не помислят за презерватива досега, в който той не им потрябва.

Въпреки този постоянно поеман риск, единствено 14% от интервюираните признават, че полово излъчените инфекции са тяхното главно терзание. По-малко от четвърт споделят, че най-голямото им терзание от незащитения секс е нежеланата бременност.

Данните демонстрират още какви са мащабите на бариерите пред безвредния секс. Почти половината (48%) от участвалите в изследването считат, че никой от техните другарски кръгове не би се заразил с ХИВ и СПИН. „ Миналата седмица върших секс с някого без да употребявам презерватив. Отидох в болничното заведение, взех хапче и казусът беше решен. Същото е като да имаш простуда “, споделя един от интервюираните. „ Мисля, че ХИВ-ът е обвързван с поколенията. Нашето потомство не мисли за ХИВ “, е мнението на различен от участниците в изследването.
Ключът е в самочувствието
Durex счита, че изследването и документалният филм са разкрили някои нови способи за превъзмогване на тези провокации, които целят да предизвикват смяна в отношението към безвредния секс. Компанията основава онлайн канал, осигуряващ на практика и почтени препоръки за секса и връзките на младежите.

В изследването младите дами споделят, че без значение, че са наясно, че би трябвало да упорстват сътрудникът им да употребява презерватив постоянно, в доста случаи двойката не употребява презерватив по ред аргументи. Един от постоянно срещите доводи е, че в случай че те упорстват сътрудникът им да употребява презерватив, това би го отблъснало.

Проучването разкрива още, че методът на над една трета от момчетата е да се опитат да избегнат потреблението на презерватив, само че документалният филм демонстрира, че доста намират за възбуждащи обстановките, в които това да си с презерватив не предстои на разискване. Всъщност 79% от младите мъже настояват, че е възбуждащо, когато дамите упорстват да употребяват презерватив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР