Какви са новите мерки за практическите изпити за шофьор, кога

...
Какви са новите мерки за практическите изпити за шофьор, кога
Коментари Харесай

Р. Желязков: Електронни системи ще оценяват водача по време на шофьорския изпит

Какви са новите ограничения за практическите изпити за водач, по кое време ще влезе в действие контракта за концесията на Летище София и ще се стигне ли до приемане на противоречивите за българските водачи промени в пакет " Мобилност " - посетител по настоящите въпроси в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше министърът на превоза Росен Желязков.

Новите ограничения за изпитите за шофьорски книжки са свързани с възстановяване работата на " Автомобилна администрация ", изясни транспортният министър.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Теоретичната подготовка на водачите сега се прави в така наречен бели стаи. Нашето предпочитание е да създадем практическия изпит в " бели коли ", където електронните системи ще преценят грешките на лидера, подготовката му и така нататък
В момента има два режима - лицензионен и режим по надзор на пътя. Говорим за схеми, които минават през административна тежест, изясни Желязков.

Мерките за предварителна защита, които се плануват, са да се прекъсне физическата връзка сред администрация и бизнес с интегрирана система за електронно заявяване и електронно приемане. Компанията " Информационно обслужване " ще направи тази система, добави министърът.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: По отношение контрола на пътя ще редуцираме броя на регионалните отдели. Ще бъде сгънат броят на дирекциите - те ще станат осем, което ще даде опция за непредвидена ротация на екипите във връзка с контролните действия.  Оставиха в ареста тримата чиновници на ДАИ-Пловдив Оставиха в ареста тримата чиновници на ДАИ-Пловдив
Пловдивският Апелативен съд остави в ареста арестуваните трима чиновници на ДАИ, упрекнати за подкупи.

Министър Желязков разяснява и проблемите в бранша на БДЖ, като удостовери, че сега има дефицит на 20 локомотива, само че през идната година той ще бъде наваксан. В момента връзката сред пътнически и товарни транспорти се опосредства от Холдинг БДЖ, който в действителност е притежател, добави министърът.

По думите на Желязков, концесията на Летище София към момента не е реалност, само че към този момент е определен концесионер.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: Задължително ще има нов терминал, това е едно от изискванията. Другите са да се усили пътникопотока, да има опция за създаване на нова писта, възстановяване на изискванията, опазване на личния състав.
550 млн. лева без Данък добавена стойност е първичното заплащане към страната, безапелационен е Желязков.
 Росен Желязков: Всеки един от кандидатите за концесия на Летище София има късмет Росен Желязков: Всеки един от кандидатите за концесия на Летище София има късмет
В студиото на "Още от деня " министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков разяснява, че интернационалната процедура е...

По въпроса за противоречивия пакет " Мобилност ", Желязков съобщи, че приемането на законодателните промени е доста дълъг, комплициран институционален и труден развой с доста етапи.
Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията: В една избрана фаза ние имахме шансове, за жалост за малко не ни доближи да блокираме пакета. В момента сме в друга обстановка - преговаряме с останалите страни членки, преговаряме с Европарламента. Ще се опитаме да усъвършенстваме всички оферти, имаме вяра, че ще реализираме триумф, тъй като дейното присъединяване в договарянията е причина за това.
Вижте целия диалог във видеото!
 Над 6500 транспортни компании у нас може да банкрутират поради пакета Над 6500 транспортни компании у нас може да банкрутират поради пакета "Мобилност "
Над 6500 български транспортни компании ще банкрутират до 2023 г, в случай че пакетът "Мобилност едно " бъде признат от Европейския съюз в настоящия му тип. Това става я...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР