Какви реформи ще бъдат предложени от новото правителство, това е

...
Какви реформи ще бъдат предложени от новото правителство, това е
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Реформите ще се големият тест за целостта на коалицията

Какви промени ще бъдат препоръчани от новото държавно управление, това е огромният тест за целостта на обединението. Тези разнообразни политически сили ще се изправят и ще вземат решение дилемите.Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски в ефира на NOVA.

" Най-голямото терзание за мен е дали партиите, членки на новата коалиция, си показват смяната по еднакъв метод. Всички избори се вършат с някаква вяра, с очакване за по-добро. Думата смяна обаче има друго значение. Тепърва следва да забележим по какъв начин ще се развие политическата и икономическата обстановка у нас. Най-важното сега е да се види по какъв начин новото държавно управление ще се оправи с огромните геостратегически задания, които предстоят на страната ни ", изясни тя.

По думите й болшинството се е съставило с желанието да унищожи остарелия модел на ръководство, само че занапред ще забележим какви промени ще се приложат.

" Трябва да се види по какъв начин новото държавно управление ще се оправи с геополитиката ", сподели Нейнски.

" Европейският съюз би трябвало да бъде поръчител, че двустранният контракт сред България и Македония ще бъде изпълняван. Между двете страни има подписан документ, те каквото са могли дружно, са го постигнали. Оттук нататък остава Европейски Съюз да е поръчител ", разяснява обстановката със Северна Македония добави някогашният външен министър.

" Взаимните обвинявания сред България и Македония са, че не извършват контракта си. Европейски Съюз би трябвало да стане поръчител сред тези две страни. Европейски Съюз не може да се дистанцира от това какво се случва на Балканите. Разширяването на Европейски Съюз към Западните Балкани е геостратегически интерес на Европа. Тя има интерес, тъй като това значи нейната сигурност ", добави Нейнски.

" Европейски Съюз няма място в историческите разногласия сред България и Македония. Това е политически контракт, по тази причина Европейски Съюз няма смисъл да взе участие в остарели разногласия. Той би трябвало да подсигурява спазването на контракта ", счита тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР