Какви приоритети да защитава Европа за своите млади, сега решават

...
Какви приоритети да защитава Европа за своите млади, сега решават
Коментари Харесай

Европейска младежка конференция се проведе в София

Какви цели да пази Европа за своите млади, в този момент вземат решение самите те. Три дни в София дружно работиха над 250 души от 40 страни, които формулираха първите Европейски юношески цели.

 © Българска телеграфна агенция
Сред 11-те целта са качественото обучение, заетостта и присъединяване на младите във процесите на взимане на решение. Според премиера Борисов повече работа по тези цели имат Балканите. Той се включи в последния ден от дебатите и изрази удовлетворение, че в диалога за бъдещето на Европа вземат участие и младежи от Западните Балкани.
Бойко Борисов, министър-председател: Младите, кадърните, квалифицираните хора от Балканите отиват в развитите европейски страни, остава по-застарялото население, което по-трудно се квалифицира. Така конкурентоспособността на Балканите пада. Демографската рецесия ни смазва и фактически ще останем " задния двор ". Затова ние би трябвало по всякакъв начин да оказваме помощ, да настояваме, да насърчаваме, да образоваме, с цел да оставим младежите да си стоят на Балканите.  © Българска телеграфна агенция
Премиерът акцентира, че България има доста образци за хора под 30 години, които са част от ръководството както на страната, по този начин и на Евросъюза. След полемиките министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази убеденост, че София ще резервира водещата си роля в диалозите за бъдещето на Европа и след края на българското председателство.
Красен Кралев, министър на младежта и спорта: За първи път действително на процедура дадохме опция на младежите освен от Европейски Съюз, само че и от Западните Балкани и от Източното партньорство, да вземат участие в основаването и формулирането на младежките политики в идващите няколко години за Европа. Тибор Наврачич, еврокомисар по обучение, просвета, юноша и спорт: Тази младежка конференция се организира в точния миг. Еврокомисията ще одобри идната Европейска тактика за младежта през месец май.
Младите са ключът към решаването на демографската рецесия, заключи министър председателят Борисов и даде за образец на делегатите немския министър на защитата, която има седем деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР