Какви обезщетения дава Wizz Air на пасажерите с дублирани билети?

...
Какви обезщетения дава Wizz Air на пасажерите с дублирани билети?
Коментари Харесай

Какво установи проверката по случая с пасажери с дублирани билети?

Какви компенсации дава Wizz Air на пасажерите с дублирани билети? Унгарската самолетна компания Wizz Air е осигурила всички нужни условия за отплата на пасажерите, ощетени от дублирането на билети за нейни полети, и към този момент изплаща компенсации в междинен размер от 400 евро.
 
Това демонстрира инспекцията на транспортното министерство, разпоредена във връзка със зачестилите случаи на продажба на повече билети от наличните места. Ресорният министър Ивайло Московски съобщи, че не разполага с информация за броя на пасажерите, които ще бъдат обезщетени с парично обезщетение.
 
Московски разпореди инспекция на Wizz Air

Той заяви още, че Летище София не попада измежду десетте летища с най-често закъсняващи полети в Европа.

Всички пасажери, които не са съумели да се качат на някой от полетите на унгарския авиопревозвач, са получили храна и настаняване в хотел, каквито са условията на европейския правилник. В развой на осъществяване е компенсиране на хората с компенсации в размер от 250 до 600 евро според от дистанцията на полета, изясни министър Московски.
 
Какви права имат ощетените пасажери поради полет?

" България не е изключение от сходен вид проблеми, защото въпреки всичко това е краят на интервала с отпуските, има по-голямо натоварване на потока пасажери и на летищата. На първи септември децата в Европа потеглят на учебно заведение ", сподели Московски.
 
Справка на министерството за 10 от най-големите летища в Европа демонстрира, че през юли общият брой на часовете закъснели полети е 450. Друга информация пък демонстрира европейските летища с максимален брой закъснения, само че столичния аеропорт не е измежду тях. Летищата със най-вече закъснения iа истанбулското " Ататюрк ", лондонските " Лутън " и " Гетуик ", амстердамското " Схипхол ", букурещкото и лисабонското летища, както и парижкият аеропорт " Де Гол ".  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР