Какви наказания се предвиждат по пуснатия за обществено обсъждане проект

...
Какви наказания се предвиждат по пуснатия за обществено обсъждане проект
Коментари Харесай

Ето какви глоби се готвят за нередности при регистрация на кола

Какви санкции се плануват по пуснатия за публично разискване план за Закон за пътните транспортни средства, който би трябвало да урегулира рамките по отношение на законното прилагане на моторни транспортни средства в България? Обобщение от проектозакона прави в. " 24 часа ".
5000 лева е санкцията, в случай че не бъде известено Министерство на вътрешните работи за премахнат идентификационен номер на колата или пък за манипулиран километропоказател. Глобата е за лицата в пунктовете за идентификация, които ще са частни , и за първичен механически обзор на пътните транспортни средства. Според плана първичният обзор на автомобила се прави от частни пунктове, а не в КАТ.
Пак 5000 лева е санкцията, в случай че автомобилът мине този обзор на база на погрешни документи или без да е бил в пункта.
3000 лева е наказването, в случай че лицето, което прави обзор, не уведоми Министерство на вътрешните работи за неистинност или подправяне на регистрационните документи при първичния обзор, или пък го направи за категория транспортно средство, за което пунктът няма позволение.
10 000 лева пък ще заплати лице, което прави идентификация на автомобила и/или обзор за техническа редовност, без да има позволение.
Глоба от 7000 лева се постанова лице, което търгува с използвани елементи за коли, без да дава отговор на изискванията за първичната му регистрация. 4000 лева пък ще заплати търговец, в случай че прави покупко-продажбите отвън обектите, които са записани в удостоверението за регистрация, а 3000 лева е глобата, в случай че не издаде документ за осъществената активност.
Предвидени са и санкции за нарушавания при осъществяване на периодическите механически прегледи на колите. 2000 лева е санкцията за чиновник в пункта, който издаде документ, че колата е предходна обзор, без това да е станало.
Проектът вкарва в позволителен режим и автосервизите . От 1000 до 5000 лева е глобата са майстори, които вършат ремонт на коли без да са регистрирани.
5000 лева е санкцията, в случай че ремонтът е отвън автосервиза, в случай че не бъдат позволени контролни органи в него или пък в него се правят действия, които ги няма в документите за регистрация.
5000 лева е санкцията, в случай че сервизът не дава отговор на изискванията на регистрацията си. 4000 лева е наказването, в случай че прави ремонт, който не е вписан в документите и сервизът няма право да го прави. 1000 лева е глобата, когато не издава документ. Ако лице, да кажем автомонтьор, прави ремонт и техническо обслужване в нарушаване на условията на закона и подзаконовите нормативни актове, издадени въз основа на него, се санкционира с санкция в размер на 500 лева
По-малки са глобите за притежателите на коли .
200 лева ще заплати нов притежател на кола, в случай че не я записва в едномесечен период. Толкова е санкцията и в случай че не бъдат върнати в Министерство на вътрешните работи краткотрайните номера, откакто изтече срокът от 3 година, в който могат да бъдат употребени. Същата глоба е и когато в едномесечен период не се нанесе смяна в регистрацията на автомобила, когато притежателят има нов документ за идентичност или е сменил адрес, а за компаниите – един месец след регистриране на смяната в Търговския указател.
Има близо месец, в който да се вършат оферти в публичното разискване на новия закон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР