"Какви механизми за защита спрямо външната конкуренция предвиждате; какви стимули,

...
"Какви механизми за защита спрямо външната конкуренция предвиждате; какви стимули,
Коментари Харесай

Иво Христов: Зелената сделка трябва да предвиди защита от външната конкуренция

"Какви механизми за отбрана по отношение на външната конкуренция предвиждате; какви тласъци, с цел да подпомогнете европейската индустрия в подтекста на екологичния преход? Ще отчитате ли националната специфичност? Имайте поради, че отводът от нуклеарна сила в някои страни ще бъде доста тежък удар за конкурентоспособността на стопанската система. "

Тези въпроси насочи Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, към европейския комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон. Бретон взе присъединяване в съвещание на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика в Екологичен потенциал, чийто член е българският евродепутат.

По думите на Иво Христов Зеленият пакт ще разреши на Европа да поеме моралното водачество в борбата против световното стопляне, само че тя ще сложи на тестване нашата конкурентоспособност по отношение на световните ни съперници, които не бързат да се отхвърлят от обичайните енергоизточници.

Припомняме, че по време на последната си пленарна сесия в Страсбург Европейският парламент одобри резолюция по отношение на Европейския зелен пакт. Според българския евродепутат предложенията на Европейската комисия имат упоритостта да основат условия в стопански и обществен проект за справяне с промените на климата и екологичните провокации.

"Това несъмнено е стъпка в вярната посока. В името на нейното реализиране обаче, не трябва да се принасят в жертва страни от Съюза като България, които към момента са мощно подвластни от природен газ и атомна сила.

На задачите за климатична индиферентност до 2050 година би трябвало да се гледа с обмислен натурализъм, който ясно да регистрира спецификите и потребностите на обособените страни членки. В България атомната сила е поръчител за конкурентоспособността на стопанската система и може да се преглежда като инструмент за сполучлив екологичен преход в средносрочен небосвод ", счита Иво Христов.

Българският евродепутат счита още, че всяка страна би трябвало да има правото да избира своя енергиен микс.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР