Какви мазнини включва менюто ви? Някои хора си хапват всичко,

...
Какви мазнини включва менюто ви? Някои хора си хапват всичко,
Коментари Харесай

Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини

Какви мазнини включва менюто ви? Някои хора си хапват всичко, без да разграничават типовете мазнини, други ги свързват с нещо нездравословно. Ако желаеме да сме в положително здраве е значимо да заобикаляме наситените мастни киселини, които се съдържат в салами, мазните меса, сладкарски произведения, маргарин, палмово масло, бързи закуски и т. н.

От друга страна ненаситените мастни киселини (омега-3, омега-6, омега-9) имат позитивен резултат върху нашата ендокринна система и метаболизъм. Ако изпитвате недостиг на тези хранителни детайли, тялото ще ви го подскаже. Как?

Кожата ви е суха, само че имаме проблем и с косата

Лющеща се кожа, раздразнение, пърхот, косопад... Тези признаци могат да подсказват, че тялото ви изпитва недостиг на мастни киселини. Те неслучайно са наричани хранителни детайли за хубост, тъй като оказват помощ на кожата и косата ви да бъдат красиви и здрави.

Кожните кафези са предпазени от мембрани, които са формирани от омега-3 и омега-6 мастни киселини. Те дават разтегливост на кожата, задържат влагата. При дефицит на такива субстанции, защитните свойства на кожата са понижени, като се усилва и рискът от прибързано стареене.

Полезни храни за вашата кожа и коса са риба, броколи, растителни масла, ядки.

Често ви е студено

Ако постоянно ви е студено, а температурата в помещението, в което се намирате е подобаваща, това може да подсказва за погрешен топлообмен, който може да се дължи на неналичието на мазнини. Знаете ли, че има директна връзка сред равнището на мазнините и способността на организма да задържа топлината...

Добавете към менюто си авокадо, печена тиква, зехтин, ядки.

Лесно се уморявате

Полезните мазнини, от които се нуждае тялото ни, забавят усвояването на въглехидратите и предотвратяват неочакваните скокове в кръвната захар, обезпечават ни сила. Ако менюто ви е оскъдно на мазнини, а консумирате повече бързи въглехидрати, скоро след приема им може да се почувствате сънливи, без сила.

Добавете към менюто си ядки, сирена и яйца.

Промени в настроението

Промените в настроението са нещо обикновено, само че може и да са индикатор, че тялото ви не получава задоволително мазнини. Полиненаситените мастни киселини оказват помощ на организма да се бори със напрежението, спомагайки за повишение равнището на серотонин, прочут още като хормона на щастието и удоволствието.

За да си доставите значимите за нервната система омега-3 мастни киселини, включете в менюто си повече ядки, мазни риби и ленено семе.

Трудно отслабвате

Консумацията на потребни мазнини, благоприятства процеса на изгаряне на непотребните такива. Според някои диетолози, най-ефективно отслабваме, когато понижим количеството елементарни въглехидрати в храната и увеличим здравословните мазнини.

Изпитвате непрекъснат апетит

Ако непрекъснато ви се яде, това може да подсказва за недостиг на потребни мазнини. Когато на тялото ви не му доближават тези детайли, вие ще изпитвате апетит и след щедро похапване. Полезните мазнини имат друг резултат върху процеса на насищане. Храни като риба, тофу, козе сирене, орехи, ще ви обезпечат повече задоволеност, до момента в който авокадото, зеленчуците и растителните масла са по-малко ефикасни, само че това не ги прави по-малко потребни. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР