Какви ли не чудеса е способен да ни поднесе българския

...
Какви ли не чудеса е способен да ни поднесе българския
Коментари Харесай

Чудо: Наш футболен рефер се запопи, стана свещеник

Какви ли не чудеса е кадърен да ни сервира българския футбол. А тези, които мислят, че нашите футболни хора не са способни на смирение и на положителни каузи, надълбоко бъркат. Пример за това е представителят на най-оплюваната и подозирана в далавери прослойка в обичаната игра - съдиите.
Радостин Стоянчов, който свири мачове в районната футболна група в Кюстендил, неотдавна е ръкоположен за духовник в храма " Св. Мина " в регионалния град, споделиха посещаващи черквата миряни.

От няколко години младият мъж съчетавал изявите на футболен съдия със свещенослуженето, само че като иподякон в кюстендилския храм. Официално е ръкоположен на 15 август - Голяма Богородица. Вече го включват в съслужие. Така беше и на молебена, отслужен този уикенд при паметника на Булаирци в центъра на Кюстендил за удостояване паметта на починалите в Първата международна война, напомня кмета.бг. Сигурно ще му дадат и обособена енория, допускат миряни.

Мъже от разнородни цивилен специалности са към този момент одобрени свещенослужители в Кюстендилско - някогашни служители на реда и военни, финансисти и счетоводители. Сегашният архиерейски наместник на Кюстендил отец Генади Генадиев пък е бил в оркестъра на някогашния отбор " Струма " в Кюстендил и свирел на тамбура.
Тепърва следва да разберем дали някой от сътрудниците на Стоянчов - Ставри врачански, Сватбата, Шуменския, Вальо панделата и ко, ще прибегне до смирение за многото грехове на терена и отвън него. За началниците на изброени горе нямаме вяра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР