Какви лекарства трябва да подготвите за празнуването на Нова година?

...
Какви лекарства трябва да подготвите за празнуването на Нова година?
Коментари Харесай

Задължително трябва да имате тези лекарства в новогодишната нощ

Какви медикаменти би трябвало да подготвите за празнуването на Нова година? На този толкоз значим въпрос дава отговор терапевтът Людмила Лапа, представена от РИА Новости.

Според нея, най-важните медикаменти в „ новогодишната аптечка “ са аспиринът и сорбентите.

" Като се има поради, че на Нова година ядем и пием доста, с цел да няма непотребна интоксикация след тържеството, можете да пиете сорбенти. Тогава няма да има главоболие и ще се чувствате отлично ", сподели тя.

Лекарят също по този начин напомни, че всяко корист с храна сгъстява кръвта и претрупва черния дроб, тъй че по време на празниците е належащо да имате на разположение медикаменти за разреждане на кръвта.

Друг съветски експерт - тв водещата и лекар на медицинските науки Елена Малишева, също предлага да носите със себе си аспирин.

Специалистът поучава да имате на разположение и нитроглицерин под формата на спрей или хапче. Нитроглицерин, именуван още глицерил тринитрат, се употребява основно в случаите на неочаквана гръдна болежка и други кардиологични проблеми. Тези медикаменти могат да оказват помощ на хората със сърдечно-съдови болести, при нужда.

Малишева също по този начин предложи хапчетата за алергия или антихистамини. Ядките, млякото, яйцата, рибата и цитрусовите плодове могат да провокират алергични реакции.

Водещата е на мнение, че наложително би трябвало да разполагате с медикаменти за чревен дискомфорт, измежду които физиологичен разтвор и лекарства срещу диария и повръщане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР