Какви идеи има някой за кабинет, дали е реалистично с

...
Какви идеи има някой за кабинет, дали е реалистично с
Коментари Харесай

Дончева за проектокабинета на Слави: Такива ходове водят до под кривата круша

" Какви хрумвания има някой за кабинет, дали е реалистично с 25% от Народното събрание да слагаш на масата кабинет като първа и последна инстанция, дали това някъде е признато, това го оставям встрани. Но това е авансово блокирано. В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо че Слави е афиширал нещо, то е отвън подтекста на парламентарната процедура... Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, с цел да ги питат дали ще се включат в държавното управление. Това ми се видя доста екзотично ".

Това сподели пред БНР Татяна Дончева от коалиция " Изправи се! Мутри, вън! ".

Според нея е значим въпрос да се направи държавно управление и да има явен мандат.

" Парламентът ще излъчи работещо държавно управление. Въпросът е във формулата и в политическата умелост. Грубите дейности и налагането на диктат не водят до нищо в политиката... Опасявам се да не ме накарат да поддържам кабинет от несъстоятелни хора, които с изключение на нелепости, не могат да вършат друго, които нямат подготовка и подготовка... В проектокабинета на Трифонов открих зам.-министърка на Емил Караиванов от държавното управление на ГЕРБ, открих съветничка в президентството, открих човек на СИК от варненската листа. Трябва да използваме времето да разберем кои са хората в проектокабинета, кой става, кой не става ".

Ще създадем държавно управление сами, без коалиция ". Това сподели по-рано денем водачът на " ИТН " Слави Трифонов в първото си изказване след изборите.

Изявлението му стартира с думите, че " ИТН " няма да прави коалиция с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

От друга страна, протестните партии не събират болшинство от 121 гласа и точно по тази причина те ще поемат цялата отговорност за съставянето на кабинет.

" Подкрепата, която получи " ИТН " е изумителна. Благодаря ви, оценяваме вашето доверие. Съзнаваме, че вашите упования към нас са да осъществим с политическо наличие тези решения и отпред на страната да бъдат излъчени честни хора с морал, които приказват езици и да са специалисти в своята област. Правителството ще бъде формирано от специалисти, които ще имат цели ", сподели Трифонов.

" Всичко това ще се случи във допустимо най-кратки периоди ", разгласи още той и показа проекто-кабинета си.

Николай Василев е предлагането на " ИТН " за министър председател. Той бе вицепремиер и министър на стопанската система (2001-2003 г.), зам.-министър-председател и министър на превоза и известията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната промяна (2005-2009 г.).

Останалите членове на държавното управление са: Николай Василев - министър-председател Мария Бойчинова – министър на финансите. Любомир Дацов – министър на стопанската система Наталия Митева – министър на образованието Красимир Ненов – министър на енергетиката Велислава Петрова – министър на опазването на здравето Михаела Лашола - Министерство на регионалното развитие Христо Алексиев – осведомителните техлогии и известията Ивайло Кожухаров – министър на туризма Пламен Абровски – министър на земеделието Теодора Генчовска – министър на защитата Лилия Иванова – министър на труда и обществената политика Станислава Армутлиева - министър на културата Петър Илиев - министър на правораздаването Радостин Василев - състезателен министър Антония Валентинова - министър без портфейл по ромските въпроси Ради Найденов - вицепремиер и външен министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР