Какви и колко са наложените глоби за опазване на чистотата

...
Какви и колко са наложените глоби за опазване на чистотата
Коментари Харесай

Мистерия с глобите за чист въздух в София

Какви и какъв брой са наложените санкции за запазване на чистотата на София през миналата 2017 година Това запита общинският консултант Стефан Марков кмета на София Йорданка Фандъкова, оповестиха от Столична община.

Марков се интересува дали са открити нарушавания на компаниите, които правят зимно и лятно разчистване, както и тези, ангажирани със събирането на боклуци на територията на общината. Той пита и в какъв размер са откритите нарушавания.

"Питах предходната година, ще запитвам и идната. Всички виждаме в всекидневието си пропуските или тук-там неналичието на разчистване. Преди броени дни имаше и видео в обществените мрежи на камион, който цапаше, вместо да чисти и в сходни случаи би трябвало да има санкции. Винаги финансовите санкции при недобро осъществяване на дадена услуга работят дисциплиниращо на изпълнителите ", акцентира Марков.

След като строителите и майсторите приключат със отговорностите си, те оставят прахуляк и строителни замърсявания на всички места в прясно издигнатия или ремонтиран парцел, написа Марков.

Той се интересува с изключение на наложените санкции какви ограничения са били подхванати от общината за попречване на запрашването, като резултат от тези действия. Общинският консултант желае още да разбере какъв брой са санкциите и за едно от най-често срещаните нарушавания - безразборното разлепяне на афиши, заплати, листовки, разгласи, известия и други

Марков упорства София да бъде чиста даже и образно. "Грозно е, когато на всеки ъгъл стърчат разнообразни плакати, предложения или различен тип рекламни материали, като в огромен % от случаите те са разлепени нерегламентирано. Санкции би трябвало да има и при този тип нарушавания, които загрозяват градската среда ", безапелационен е общинският консултант Стефан Марков.

Според Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на чистотата на територията на Столична община всички притежатели и ползватели на недвижими парцели или елементи от тях са длъжни да почистват прилежащите си територии и тротоарите.

Търговците, които упражняват активността си навън, са длъжни да се грижат за чистотата там - на тротоари, площади, улични платна и други терени. Това е повода Марков да пита какъв брой и на каква стойност са глобите за търговците, които не са почистили след себе си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР