Какви храни стимулират мозъчната дейност – за това разказа Ярослав

...
Какви храни стимулират мозъчната дейност – за това разказа Ярослав
Коментари Харесай

Риба и зеленчукови салати стимулират мозъчната активност

Какви храни подтикват мозъчната активност – за това описа Ярослав Ашихмин, претендент на медицинските науки и доктор, в изявлението си за радио Sputnik.

Мозъчните кафези се нуждаят от избрани хранителни субстанции, с цел да извършват дейно функционалностите си, отбелязва лекарят. По-специално, те се нуждаят от омега-3 полиненаситени мастни киселини, прецизира Ашикхмин.

" Необходимо е непрекъснато да обогатявате диетата си с омега-3 мастни киселини от естествени хранителни източници или посредством хранителни добавки ", поучава той.

„ Омега-3 мастните киселини се съдържат най-вече в рибата . Други субстанции, които са потребни за мозъчната функционалност, се съдържат в плодовете и зеленчуците ”, прибавя Ашихмин. Кафето, чаят и шоколадът също спомагат за стимулиране на мозъчната активност, поучава експертът. „ С помощта на тези храни можете бързо да се ободрите, само че до момента в който чаят е безвреден, с кафето и шоколада не трябва да се злоупотребява ”, предизвестява той.



" До три чаши кафе дневно се смятат за безвредна норма. Чаят няма такива правила, той е по-безопасен и може да се пие в неограничени количества. Шоколадът също е тип функционална храна, която има позитивен резултат върху мозъчната функционалност, а оптималното количество е 50 грама седмично ", изяснява Ашихмин.

Освен това периодическото недояждане може да има позитивен резултат върху мозъка , заключава той.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР