Какви храни могат да причинят хранително отравяне и как да

...
Какви храни могат да причинят хранително отравяне и как да
Коментари Харесай

Ето с кои продукти се тровим най-често

Какви храни могат да причинят хранително отравяне и по какъв начин да се оправим с следствията от него, описа пред радио Sputnik Марат Зинатулин, претендент на медицинските науки и гастроентеролог.
Според него можем да се отровим с всевъзможни храни и питиета, в случай че те са с неприятно качество или са развалени. Но най-често питателните отравяния се дължат на млечните артикули, защото те имат доста стеснен период на валидност.
„ Ако тези артикули не се съхраняват вярно и температурният режим не се поддържа, това е добра среда за развиване на бактериална флора: изварата, заквасената сметана и други производни на млечните артикули могат да доведат до хранително отравяне “, сподели Зинатулин.

Гастроентерологът изясни, че в случай че един човек е бил токсичен, тогава той е получил по-голямо количество от разваления артикул.
" Можете да получите алкохолна интоксикация, даже в случай че сте консумирали първокласен алкохол в огромни количества - ще имате всички признаци на отравяне: гадене, повръщане, диария, загуба на схващане и даже гибел. В същото време, в случай че метиловият алкохол навлезе в тялото ви, етиловият алкохол ще бъде противоотрова, т.е. става известно, че висококачественият алкохол ще помогне в тази обстановка ”, акцентира Зинатулин.
Лекарят уточни главните правила на терапия при всяко отравяне - това е приемът на сорбенти, от най-простите, като деен въглен, до по-сериозни медикаменти. Освен това никога не би трябвало да спирате повръщането и диарията, защото по този метод тялото ви се освобождава от токсините.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР