Какви грешки най-често се допускат при лечението с антибиотици и

...
Какви грешки най-често се допускат при лечението с антибиотици и
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Не прекъсвайте лечение с антибиотик

Какви неточности най-често се позволяват при лекуването с антибиотици и за какво се придобива устойчивост към медикаментите – това разясниха педиатърът Александър Атанасов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в ефира на „ NOVA “.

Според доцент Кунчев от години в международен мащаб няма нови антибиотици , като в същото време бактериите се научавали да се оправят с антибиотичното лекуване . В случай, че бактерията придобие устойчивост и влезе в човек, то казусът се крие точно в бактерията . По думите му постоянно сходна резистентност имат стрептококите , стафилококите и ешерихия коли .

Допреди към 3 години България се намираше в златната среда по устойчивост към лекарства в Европа, разяснява още доцент Ангел Кунчев, акцентирайки, че след Коронавирус пандемията и несъразмерната приложимост на антибиотици страната ни се е изстреляла на предните места, дружно с Гърция и Полша.

Изключително значимо е човек да не прекъсва лекуването си и да не трансформира схемата даже и да се е почувствал по-добре, прикани основният държавен здравен контрольор. Той изясни, че в противоположен случай бактериите не са убити и изграждали устойчивост.

„ Много постоянно вкъщи има някакъв антибиотик и решаваме да го вземем, с цел да се оправим по-бързо. Налице е несъразмерна и неправилна приложимост. Важно е медикаментите да не се изхвърлят на открито, а да се изхвърли на верните места, тъй като другояче отиват в почвата и водата. Трябва да съблюдаваме тези правила, в случай че желаеме да не стигаме до такава степен да не може да лекуваме обикновени инфекции “ , сподели още той.

Същевременно Атанасов прикани за надзор и продължаващо дипломно образование на медиците кои антибиотици, по кое време се употребяват, какво е вирусна и какво е бактериална зараза.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР