Какви 700 млн. лева? Как какви?! Тези, които държавата не

...
Какви 700 млн. лева? Как какви?! Тези, които държавата не
Коментари Харесай

Гешев май е над някакви си 700 милиона лева

Какви 700 млн. лв.? Как какви?! Тези, които страната не си е прибрала от хазартния необут, понастоящем пребиваващ в Обединените арабски емирства. Онези пари, с които някой трябваше да таксува хазартния бизнес?
Забравихте ли ги тези 700 млн. лв.? Ако е по този начин, не сте единствено вие. Очевидно и основният прокурор ги е не запомнил, захласнат в ролята си на хвърковата чета на правораздаването. Главният прокурор, надали не с божествена интервенция, както самичък си споделя, громи битовата престъпност. Как ли? Като върви от паланка на паланка и залавя: тук кокошкари, там тлъсти бизнесбосове. Залавя едни, пропуща други. По празници драсва по някой ред в Twitter на тематика честита ви самостоятелност, (?!?!) и по други значими тематики. Дава горе-долу изказвания пред медиите и отдалече си проличава, че някакви си митинги и претенции за оставки не са му накривили каскета. Как може от подобен човек да се желае да се занимава с някой, който не си е приключил работата като финансов министър? За е думата. Същият ексфинансист №1, който, съгласно изявления на Васил Божков, е влизал в усърдна SMS-комуникация с него, но не е пощял да си прибере въпросните 700 млн. лева като прислужник на страната, т.е. на всички нас Самият Божков разгласява във Фейсбук кореспонденцията, а Горанов дълго-дълго мълча.
За 5 години страната не е потърсила въпросната сума, която нито е дребна, нито е непотребна за хазната. Горанов дълго време не подаваше оставка, до момента в който министър председателят Бойко Борисов не реши да го смени и да настани на поста му не изключително сполучливият по време на пандемията здравен министър Кирил Ананиев. И още нещо – на Горанов му се размина " ", макар че се разбра какъв брой първокласно и даже безплатно си е живял. Сега май отново е на път да му се размине евентуално просто тъй като обвинител №1 намира сумата от 700 млн. лева за незначителна историята, че персонално виновният за държавната хазна с бизнесмен-крупен дебитор към бюджета. И не просто си е чатил, а му е обещавал, че ще оправи работата.
Ако би трябвало да потърсим различен казус, ще напомним единствено, че същият вид връзка, в която бяха забъркани двама Пламеновци (Бобоков и Узунов), беше драговолно огласена и разнасяна в медиите от прокуратурата. И не беше СРС - беше от. Даже президентството се разтресе и метафорично, и безусловно (службите нахълтаха там). Защо общението сред Горанов и Божков, както и вересиите от 700 млн. лева, да са по-маловажни и безинтересни? Сходствата са явни даже и за хора без юридическо обучение.
Вероятно нямаше да се сетим за немалката сумичка, в случай че хората не бяха напомнили. За зла орис, до момента в който Гешев се (тези рандевута из страната станаха ритуални, само че с неразбираема ефективност), индивидът с каскета отново стана обект на всенародната обич. Протестиращи му задаваха въпроси точно за тези 700 милиона на Горанов. Отговор, несъмнено, нямаше. Но сигурно това няма да е последното запитване.
Питане има и към системата в България като цяло. След като, че адвокатурата и омбудсманът не можело " да пазят ползи, за които тези органи не са призвани да се застъпват ", защото си разрешиха да питат по какъв начин по този начин хазартът стана държавен монопол, национализиран без никакво съответно обезщетение за досегашните частни оператори, тогава кой следва най-малко да потърси съд? Съдът нали би трябвало да е съдия - в случай че ще си избираме кой тъкмо да го сезира т.е. да го кара да работи, то тогава доста елементарно никнат гнили ябълки. В противоположен случай - може да лъжеш всички за известно време, само че не можеш да лъжеш всички от самото начало.
Гледайте в този момент видеото:

Автори: Спасиана Кирилова, Ивайло Ачев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР