Каквато и да е вашата политическа ориентация, няма съмнение, че

...
Каквато и да е вашата политическа ориентация, няма съмнение, че
Коментари Харесай

Новият японски министър на киберсигурността никога не е ползвал компютър

Каквато и да е вашата политическа ориентировка, няма подозрение, че живеем в забавни времена. Мнозина от нас имат отзиви за това кои политически фигури са квалифицирани да правят работата си – и които несъмнено не са. Но несъмнено всички сме съгласни, че в случай че желаете да поставите някой, който да дава отговор, да вземем за пример, за киберсигурността, то евентуално той би трябвало най-малко да знае по какъв начин да работи с компютър.
Така ли е? Очевидно не. Японският министър председател неотдавна назначи Йошитака Сакурада, 68 година, за шеф на кабинета по киберсигурността на държавното управление, макар че в никакъв случай не е употребявал компютър.

Японските управляващи бяха разбираемо комплицирани, когато в сряда Сакурада изглеждаше не на място , запитан за някои съществени софтуерни въпроси, свързани с потреблението на USB устройства в атомни електроцентрали. „Не съм добре осведомен. Ако е належащо, специалист ще отговори на въпроса ви“, отвърна индивидът, който се допуска, че е специалист. Той добави, че управлява личния си бизнес от 25-годишна възраст и просто заповядва на чиновниците или секретарите си да употребяват компютър, когато е належащо. – „ Аз самият не пиша на компютър “.

Това не е първият път, когато Сакурада провокира опонира мнения. Той също по този начин е част от организационния екип на Олимпиадата през 2020 година в Токио. Японският вестник „Асахи Шимбун“ разяснява, че Сакурада има неповторимата „способност да дава невероятни отговори“ и че отговорите му на въпросите за подготовката „показват зашеметяваща липса на схващане на съществени въпроси, свързани с събитието „
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР