Каква вечер само за феновете на Борусия Дортмунд. Жълто-черните спечелиха

...
Каква вечер само за феновете на Борусия Дортмунд. Жълто-черните спечелиха
Коментари Харесай

Холанд лети, а 16-годишният вундеркинд на "Борусия" пренаписа историята

Каква вечер единствено за почитателите на " Борусия " Дортмунд. " Жълто-черните " завоюваха с 5:2 гостуването си на " Херта " в Берлин и се изкачиха на втора позиция в Бундеслигата, като са единствено на точка зад водача " Байерн ", който по-рано през днешния ден стъпи изкривено против " Вердер " Бремен (1:1)

Играчите на Люсиен Фавър се отдръпнаха на почивката с пасив от един гол, само че през второто полувреме Арлинг Холанд, който през днешния ден завоюва премията " Златно момче ", обърна напълно мача в интерес на " пчеличките ". Норвежкото дете-чудо се разписа поредно в 47-ата, 49-ата и 63-ата минути, а хеттрикът му е най-бързият за " Борусия " в Бундеслигата от 13 септември 1988 година Тогава Норберт Дикел вкарва три пъти против " Хановер ".
Снимка: Reuters
Холанд обаче не спря дотук. Той записа името си измежду голмайсторите за четвърти път в 80-ата минута, оформяйки крайното 5:2.

Така Холанд стана първият състезател на отбора с четири гола в един мач от Пиер-Емерик Обамеянг, който санкционира " Хамбург " през 2016 година Междувременно Рафаел Гереро също вкара един път за " жълто-черните ".

Попаденията за домакините бяха дело на Матеуш Куня. Второто бе от дузпа.

Снимка: Reuters

Вечерта ще се запомни и с най-младия състезател в историята на Бундеслигата. Юсуфа Мукоко, който преди ден навърши 16 години, дебютира в елита на Германия, подобрявайки достижението на различен футболист на " Борусия " Дортмунд - Нури Шахин.

Интересното е, че напролет управлението на немския футбол промени правилото за възрастта, което не позволяваше на играчи под 17 години да запишат минути в Бундеслигата.

Снимка: Reuters

Роденият в Камерун нападател бе притеглен от " Санкт Паули " и господства във всички възрастови групи в академията на " жълто-черните ". Като част от U15 през сезон 2017/18 нападателят отбелязва 33 гола в 21 мача.

Когато е на 12, стартира да играе при 17-годишните и вкарва рекордните 50 гола в 28 мача. Головият му маратон продължава при 19-годишните, където в дебюта си се разписва 6 пъти, преди да усили актива си на 34 попадения в 20 мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР