Каква ще бъде грипната вълна извън COVID, никой не знае,

...
Каква ще бъде грипната вълна извън COVID, никой не знае,
Коментари Харесай

Вирусолог: И този зимен сезон очакваме по-слаба грипна вълна

Каква ще бъде грипната вълна отвън Коронавирус, никой не знае, акцентира доцент Гломб. Миналата година съвсем не се записва. Този сезон чакаме също да бъде по-слаба, тъй като в Южното полукълбо е била по-слаба, само че какво ще стане - никой не знае. Трябва да посрещнем незнайното готови, сподели доцент доктор Любомира Николаева-Гломб в.

В момента в България грип няма и в този момент е моментът да се имунизираме, акцентира вирусологът. Обикновено у нас грипът идва при започване на януари.

" В България е една от най-успешните имунизационни стратегии - тази за предварителна защита на грипа при хора над 65-годишна възраст и моля, че няма нищо ужасно във имунизацията против грип. Напротив, тя би икономисала доста затруднения ", акцентира доцент Гломб.

Ваксината е безвъзмездна за хората над 65 години. За тази година са декларирани много повече дози, предходната година имаше искащи да се имунизират, а ваксини нямаше, добави Гломб.

Грипната ваксина от дълго време е целесъобразна и за бременните дами. Коронавирус ваксина също е добре да си слагат бременните дами, акцентира вирусологът.

По отношение на ковид, тя акцентира, че разпространяването на COVID-19 е понамаляло, само че не е отминало. Затова би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията, имунизацията също би трябвало да продължи със съответния ритъм, както и тестването.

Доц. Любомира Николаева-Гломб предизвести, че оптимистичните резултати, които виждаме, не би трябвало да ни карат да се отпускаме.

Вижте цялото изявление във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР