Каква предизборна кампания ни очаква и кои ще са факторите,

...
Каква предизборна кампания ни очаква и кои ще са факторите,
Коментари Харесай

Боряна Димитрова, социолог: Националните кампании „захлупват“ европейските

Каква предизборна акция ни чака и кои ще са факторите, които ще окажат резултат върху вота „ 2 в 1 “? По тематиката приказва социологът Боряна Димитрова от организация “Алфа Рисърч ”.

 

Имаме невиждана акция – за първи път има комбиниране на национални с европейски избори.

Самата Европейска комисия не предлага да има по едно и също време национални и европейски избори. Защото това пречи да бъдат откроени европейските тематики, да се види ползата на обществото към европейската проблематика и в това число да се увеличи информираността.

Не е загадка, че като предписание националните акции „ захлупват “ европейските – било с доста остро опълчване, компроматни войни, удари „ под кръста “ или с тясно национална проблематика.

По всяка възможност, националната тема ще господства над европейската. Което ще е тъпо, тъй като българите има какво да научат и към този момент демонстрират по-голям интерес към европейските тематики.

Ще забележим по какъв начин европейската тема ще се пробва да се промъкне „ през иглени уши “ към националната. Една партия – която и да е тя – ще има един екип за националните избори и различен, който ще взе участие в евролистата.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР