Каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш,

...
Каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш,
Коментари Харесай

Не ни пука, докато лично не ни го ...

" Каква безочливост е това, каква политическа офанзива – да отидеш, да разровиш подготвена улица, единствено с цел да можеш на другия ден да снимаш и да организираш митинги ". Тази имитация на премиера Бойко Борисов действително е причина за скандал, който в никакъв случай няма да се състои.
Коментар на редактора
Думите на Борисов са предстоящи и не могат да впечатлят никого, който най-малко малко се интересува от държанието му. Но това, което се случи на митинга на " Спаси София " в неделя (26 ноември), беше в действителност отчайващо.
Истината е, че там пристигнаха извънредно малко хора на фона на многото проблеми в столицата, които започнаха да избиват. Особено проблемите с презастрояването и трафика в София стават все по-непоносими. В куп софийски квартали има от доста време насам митинги – в " Младост ", в " Стрелбище ", в " Дружба ", в " Лозенец ", в " Красна поляна ", във Владая и Княжево, даже в " Манастирски ливади ", където живее кметицата Йорданка Фандъкова?!
Навсякъде проблемите, поради които потеглят такива митинги, се коренят в нежеланието на Столична община да взема решение проблемите. Когато има предпочитание, метод се намира – другояче се намират единствено оправдания. Кой, в случай че не Общината, би трябвало да се впрегне и да скапе противозаконна заменка? Кой, в случай че не Общината би трябвало да изготви и утвърди организационен проект, с цел да има естествени улици и канализация, преди да разреши градежи? Кой, в случай че не Общината, би трябвало да отбрани публичния интерес, когато частен го заплашва?
Има, обаче, и още един въпрос, който стои без отговор: Кой, в случай че не жителите, би трябвало да принудят Общината да си свърши работата? Това е огромният проблем – на жителите не им пука. Те са със съзнанието, че всичко е предрешено, че по-добре да си пият кафенцето, вместо да създадат изпитание най-малко на улицата да излязат и да изкрещят какво не прави Общината (в други страни хората освен крещят, ами и павета летят - да вземем за пример една граница на юг). Или че това тях не ги визира. Не ги визира, до момента в който някой " вложител " не пристигна да им строи на главата и не докара още десетки, от време на време стотици като тях по този начин, че да не може да се разминат заран и вечер обикновено. Тогава към този момент " жителите " стават изключително дейни, основно обаче във Фейсбук. Но е късно – тъй като ум и цикъл, в случай че не ти дойдат в точния момент, не ги чакай. И остават единствено зрелището – дали сме дебили или не. А хлябът го е яде сладко-сладко различен...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР