Каква мощност? Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отива

...
Каква мощност? Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отива
Коментари Харесай

Борисов за БСП: Нека се забавляваме с тях - колела карат, коне яздят, стават модерни

Каква мощ? Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отива - апелирам ви се вземете управлявайте, ето ви оставката, ето ви - направете. Три пъти го върших, дет се вика смеят ми се в този момент и те не могат. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява събора на социалистите на Бузлуджа.

Коментарът си Борисов направи, откакто в Нови пазар бяха открити санираните здания на пожарната и полицията. Стана ясно, че Министерство на районното развиване и благоустройството е отпуснало два милиона за асфалтиране на улиците за промяна на канализацията и водоснабдяването.

" За последните 20 години - над 20 милиона са влезнали в Нови пазар ", съобщи Борисов. Той бе безапелационен, че най-вече кметове имат ГЕРБ и Движение за права и свободи и не могат да разделят кметовете. Борисов напомни, че в Шумен за последните години са построени пречиствателна станция, спортна зала, кръгово, санирани са 28 жилищни блока. Стана ясно, че там чакат да бъде построен отначало и стадионът. Споменаването му стана мотив Борисов да възкликне: " Чакате стадиона - най-малко да не го бяха разрушили. Нека се забавляваме с тях, не са неприятни - колелета карат, коне яздат - стават съвременни ", разяснява още министър председателят.



" Честит им празник. Ние демонстрираме. Всеки кмет на Нови пазар от Българска социалистическа партия може да седне при моя кмет и да каже - аз направих това и това и моят да каже това и това. С всеки град, с всяко село ", съобщи Борисов.

На въпрос чака ли рецензии към държавното управление по време на днешния събор в Бузлуджа, където са се събрали 50 хиляди души, Борисов отсече: " Не думай - те са толкоз! В Нови пазар имат един кмет в цялата община ".

" Нека си хапнат, да се пийнат. Те обичат, не трябва да се харчи сила. Това си е тяхна традиция. Много несгоди са създали за тези десетилетия - нашата работа е да не им скапваме празника. Нашата работа е да демонстрираме какво е било и се веселя, че кметовете към този момент стартират да поставят фотоси, на това, което е било и това, което сме създали. Така че можете умерено да им покажете - това беше при ръководството на Българска социалистическа партия, това е при ръководството на ГЕРБ ", уверен е министър председателят.

Той си спомни за времето, когато бе кмет на София с думите: " Аз знам какво е да си кмет по време на ръководство на Българска социалистическа партия. В София щяха направиха - рецесия с боклука. Щяха да уморят хората. Не помните ли - техният водач, когато ходеше да мие с Вълка улиците на София. Те ще ми приказват за кметове, какво са правили, какво са мъчили, да не приказваме, че са ги и трепали преди години - 44-та ".

Борисов изрази убеденост, че с построяването на инфраструктурата и повече българи ще се връщат у нас.

" Ако желаеме да подвигаме брутния вътрешен артикул, в случай че желаеме да върнем хората в България, би трябвало най-много бързо да развиваме инфраструктурата - това, което се прави. Нали в тези здания - пожарна, полиция, община живеят и работят българи. Когато им създаваш естествени условия за работа - те по-късно си идват ".

Той бе безапелационен, че строитеството на Автомагистрала " Хемус " върви с положителни темпове. " Вчера минах да ревизира " Хемус " и би трябвало да ви кажа, че от Ябланица надолу толкоз са напреднали и толкоз крепко се строи, че за три-четири години аз мисля, че ще я вържем с Варна ".

На въпрос на митинга на майките на децата с увреждания, Борисов сподели: " Ще се видя с тях и ще преценим. Желанието ми е трите закона, в случай че могат да влязат дружно, с цел да забележим за какъв брой пари става въпрос ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР