- Каква е вашата прогноза за изборите на 14 ноември?

...
- Каква е вашата прогноза за изборите на 14 ноември?
Коментари Харесай

Габриел Вълков пред ФАКТИ: БСП ще се бори за постигане на съгласие с партиите на протеста

- Каква е вашата прогноза за изборите на 14 ноември?

- Това е една извънредно значима дата за българска народна власт. България е на кръстопът. На тази дата ще се реши дали ще поемем по пътя на смяната и рационалните решения на рецесиите, пред които сме изправени или ще се върнем назад към корупцията, несигуността и статуквото. Именно поради това е значимо всички да излезем и да гласуваме. Българска социалистическа партия като партия с богат опит и експертиза ще бъде поръчител за непоклатимост и смяна посредством рационални решения в идващото ръководство на страната.

- Очаквате ли още веднъж подмолни сюжети?

- Не мисля, че ще има подмолни сюжети. ГЕРБ и Движение за права и свободи са сложени в изолираност от останалите партии и това е единственият метод да променим България. Всякакви сделки с тях ще костват доверието в идващия парламент и ще обезверят хората дали своят вот за смяна на статуквото. Българска социалистическа партия ще се държи отговорно в идния парламент и посредством транспарантни договаряния ще се бори за реализиране на единодушие с по този начин наречените “партии на протеста”, с цел да може обединени да създадем държавно управление на спасението на България.

- Какви са целите на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия за тези избори?

- За нас като младежи главен приоритет са нашите връстници. Ние желаеме те да не напущат България, с цел да търсят по-добър живот в чужбина. Основна цел ни е да променим нашата страна и да я създадем едно по-социално, заслужено и обезпечено място. Само тогава хората ще имат стабилността да основават фамилии и да раждат своите деца у нас, без да се тормозят по какъв начин ще свържат двата края. Ние сме създали своя лична платформа насочена към младежите в България. Тя се състои от 4 съществени стъбла:

1. “Работни места и обществена справедливост”

2. “Образование и култура”

3. “Технологии и иновации”

4. “Спорт и околна среда”

Чрез политиките, които предлагаме по тези тематики ще успеем да помогнем на стотици хиляди младежи, с цел да живят един по-добър живот у нас.

- Как протичат срещате по места в тази акция?

- Кампанията на Българска социалистическа партия по места върви доста добре. В по-големите градове като София, Пловдив и Варна сме малко по-активни, като това се дължи на по-голямата членска маса. В София акцията ни е извънредно мощна. Направихме една огромна среща в парка до музея “Земята и хората” с президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Всеки ден Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София обезпечаваме над 10 шатри на терен. Имаме над 100 доброволеца, който дружно с претендентите за народни представители раздават пропагандни материали и вършат срещи с жители. Също по този начин вършим мощна онлайн акция в цялата страна. Чрез тези действия разпространяваме нашите политики, с цел да доближат до оптимално доста хора и те да схванат какво предлагаме от коалиция Българска социалистическа партия за България.

- Как ще коментирате дейностите на служебния вътрешен министър по отношение на пазаруването на гласове?

- Бойко Рашков се оправя доста добре с битката с пазаруването на гласове. На предните избори се видя фрапантен спад в тази процедура. Това е методът да се подсигурява демокрацията у нас и да се постави завършек на диктатурата, която държавното управление на Бойко Борисов беше наложило в последните 10 години. Министерство на вътрешните работи би трябвало да предприеме даже още по-сериозни дейности, с цел да се сведе до 0 тази нездравословна процедура. Само по този начин ще успеем да променим България.

- Какви проблеми очаквате в изборния ден?

- Не мисля, че ще има някакви съществени проблеми на 14-ти. Единственият проблем, който съществува сега е пандемията от Ковид-19. Тя може да уплаши огромна част от хората и те да не излязат да гласоподават. Призовавам всички хора да съблюдават противоепидемичните ограничения, да не се струпват на огромни групи, да съблюдават отдалеченост и да упражнят правото си на глас. Както споделих, тези избори ще са извънредно значими за бъдещето на България.

- Има ли в листите за депутати хора от Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия и на кое място са?

- В лисистите на Българска социалистическа партия има много младежи. Разбира се те би трябвало да бъдат даже още повече и на по-челни места, тъй като младежите са нужната смяната на България. Ние работим за нашето бъдеще и бъдещето на нашите връстници. Всеки ден се сблъскваме с проблемите, които ни заобикалят и знаем по какъв начин да ги решим. Всеки един младеж в политиката е стъпка напред в вярната посока.

Интервю на Сребрина ГАДЖЕВА

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР