Каква е цената на живота? И колко струва красотата? Цената

...
Каква е цената на живота? И колко струва красотата? Цената
Коментари Харесай

Жена ослепя след ботокс от козметичка в София ВИДЕО

Каква е цената на живота? И какъв брой коства хубостта? Цената ли е водеща при взимането на решение за това къде и при кого да се подложиш на козметична процедура? Отговорите на всички тези въпроси търси Тина Ивайлова в „ Разследване” в „ Неделята на NOVA”.

Оказва се, че има козметици, които поставят филъри и ботокс, макар че нямат здравно обучение. Макар законът да не им не разрешава да оферират такива услуги, въпросът е дали това е етично, когато може да навреди на здравето на клиентите.

Светила в естетичната медицина са безапелационни, че това е неприемливо и крие съществени опасности. Самите лекари признават, че 1/3 от пациентите им са точно хора с нежелани резултати, получени поради непрофесионалисти.

„ Проблемът не е,че ще вършиме естетични процедури, а че тези естетични процедури може да имат нежелани резултати. Защото слагането е единствено едната част, само че втората, по-важната е, в случай че се случи нещо, дали ти да можеш да реагираш”, разяснява доктор Емил Бърдаров, експерт по дерматология и венерология. И добавя, че има даже ослепели след слагане на ботокс хора.

В страната ни, макар желанието на лекарите, към момента не е одобрено със закон филъри и ботокс да се слагат единствено от медицински лица. А това, че законът не го не разрешава, дава опция на някои козметици умерено да „ бодат “ пациенти. С такава козметичка се срещна наше подставено лице след предварителна спогодба.

На записа от скритата камера се вижда по какъв начин дамата предлага на клиентката да й сложи не цяла, а половин ампула от избран филър. Казва, че други нейни клиентки – приятелки, постоянно си разделяли една ампула.

Д-р Росица Денчева: Естетичните процедури носят риск от обезобразяване и ослепяване

„ Това за мен е безусловно закононарушение! Защото, когато работиш с филъри, с цел да бъдеш сигурен, че не си попаднал в съд, ти правиш аспирация. При тази аспирация може да попадне кръв от първия пациент и, в случай че първия пациент си ти, за теб е добре. Но, в случай че си втори и при първия е имало хепатит В или СПИН, то може да се заразиш”, изяснява доктор Бърдаров.

Заснетата със скрита камера козметичка твърди, че прави корекции на по-ниски цени от тези, които афишират кожните лекари. Предлага на подставеното лице даже да оправи формата на носа й.

„ Ние, като тренери, предлагаме на сътрудниците да се захващат с носове, едвам когато имат 6-7 години опит с филъри. Работата в региона на носа крие извънредно огромни опасности, тъй като съдовете там са свързани със съдовете на окото”, изясни кожният лекар доктор Радина Денкова.

Д-р Бърдаров пък е безапелационен, че даже запълването на бръчки с филъри би трябвало да става по избрана стратегия, тъй като е належащо познаване на процесите на стареене и по какъв начин може да им се повлияе.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР