Каква е точната правна квалификация за убийството на Милен Цветков

...
Каква е точната правна квалификация за убийството на Милен Цветков
Коментари Харесай

Николай Проданов: Убиецът на Милен Цветков може да получи най-тежкото наказание

Каква е точната правна подготовка за убийството на Милен Цветков и нужни ли са законодателни промени? Това разяснява за "Денят ON AIR " заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов.

Той съобщи, че не би могъл да се ангажира с изрично мнение, само че откакто прокуратурата може да повдигне допустимо най-тежкото обвиняване против Кристиан Николов, то очевидно съществува увереност, че то ще издържи в съда.

"Едно такова обвиняване освен е допустимо, само че в следствие може да се доближи и до доживотна присъда. Както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден, се вижда ясно, че обособените полицейски сили - парламентарно показани, имат желание да внесат предложение за законодателни промени. Общото мнение е, че има нужда да се завиши наказателната принуда за сходни закононарушения ", сподели той за Bulgaria ON AIR.



По думите му и в предложенията на Вътрешна македонска революционна организация, и в тези на ГЕРБ има общи неща, ориентирани към завишаването на налаганите санкции за водачите, които карат след използването на опиати.

"Другото предложение е за завишаване на минималния предел на наказването отнемане от независимост във допустимо най-тежките случаи, когато вследствие на ПТП след приложимост на опиати е породена гибел. Ориентацията е минималната глоба да се усили от 3 на 5 години ", разяснява проф. Проданов.

Заместник-министърът на правораздаването е безапелационен, че сега няма лишени от независимост, които да са инфектирани.

"Реалните проблеми в местата за отнемане от независимост са свързани с това, че епидемията докара до някои промени във фактическия статус на лишените от независимост. На първо място се наложи на бъдат прекъснати свижданията ", означи той.

Николай Проданов посочи, че се организират видеосвиждания на лишените от независимост през последните седмици. Имаше 659 такива видеосвиждания, съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР