Каква е ситуацията в Русия след бунта на ''Вагнер''? Разследването

...
Каква е ситуацията в Русия след бунта на ''Вагнер''? Разследването
Коментари Харесай

Разследването срещу "Вагнер" е прекратено

Каква е обстановката в Русия след протеста на ''Вагнер''? Разследването против частната военна компания е прекъснато.

Снощи в първото си послание след напрежението в събота президентът Владимир Путин даде обещание да изправи уредниците на опита за бунт " пред съда ".

В авансово записана тирада Путин повтори съвсем изцяло изказването си след началото на протеста. Обвини Запада в подклаждането му и похвали Русия за нейното " единение ".

По някакъв метод си личеше, че е нарушено персоналното его на Путин, добави той

„ Точно този резултат – братоубийството, желаеха враговете на Русия: и неонацистите в Киев, и техните западни господари, и всевъзможни национални предатели “, съобщи Путин.

По думите му - ще бъде спазено обещанието бойците на Вагнер да имат право на избор - да се причислят към армията, или да отидат в Беларус. Вчера притежателят на частната войска Евгений Пригожин съобщи, че задачата на похода не е била промяна на властта.

Съединените щати и съдружниците не са забъркани, безапелационен е президентът Байдън.

Тук е признато да се счита, че това е еднолична акция на Пригожин, допълват Йорданка Чанева и Диян Иванов

Това е част от битката вътре в съветската система. Без значение какво се случи в Русия, ние, Съединените щати, би трябвало да продължим да поддържаме защитата на Украйна, нейния суверенитет и териториална целокупност.

В същото време тежките сражения в Украйна не престават. Вчера президентът Зеленски посети войските на фронта и съобщи, че армията му реализира триумфи по всички посоки на контраофанзивата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР