Каква е рецептата срещу настинка и грип на село? Хората

...
Каква е рецептата срещу настинка и грип на село? Хората
Коментари Харесай

Вижте рецептата срещу настинка и грип в прочуто българско село, в което никой не боледува

Каква е рецептата против простуда и грип на село? Хората вземат медикаменти, само че разчитат и на здравословния си метод на живот, и на изпитани предписания, наследени от предците. В мездренското село Типченица  рядко боледуват от грип – нито има по кое време, нито пък пенсиите стигат за медикаменти, написа bTV.
„ Тука нямаме време да боледуваме, тъй като си имаме много работа, и градини, и животни, и всичко си произвеждаме, ядем екологично чиста храна повече и по тази причина сме и по-здрави”, споделя Дамяна Иванова от Типченица.

Тук и надморската височина, и чистият въздух са лековити. Млякото и яйцата са от щастливи животни, а плодовете са неотменна част от трапезата.

И това е забавно! Лекарите не могат да си обяснят за какво това е най-мощният антибиотик в света! Четете още забавни вести и потребни препоръки за вашето здраве на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Ако усетят, че простудата ги наляга, локалните протягат ръка към ракия първак, само че не я пият. „ Намокрям кърпите, поставям ги изпод на ходилата си, обувам чорапите и през нощта по този начин стоят на краката ми. Освен това може, който може да издържи, да се намокри памуче, да се постави в ушите от тази ракия или в носа, доста бързо минава хремата, обаче е доста по този начин мощно и лютиво”, предизвестява Дамяна Иванова.

Вкъщи имат всевъзможни билки за чай против настинка. Разчитат на тях, само че повече разчитат на домашното вино „ Където има вино, грип не вирее”, безапелационен е Славейко Василев.

Леля Дамяна също хвали своето. „ Като пийне човек алено отлежало вино, бягат всички бацили”, уверена е тя.

Срещу простуда натурален антибиотик е и чесновият лук, споделя 75-годишната господарка.

„ Трябва всеки ден човек по малко чесън да хапва, с цел да бъде здрави”, поучава тя.

Един от представителите на рода Иванови доживял до 106 години и съвсем не боледувал. Побеждавал болежките с сдържаност и успокоение и не знаел какво е стрес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР