Каква е разликата между настинка, коронавирус и грип е важен

...
Каква е разликата между настинка, коронавирус и грип е важен
Коментари Харесай

Каква е разликата между настинка, коронавирус и грип?

Каква е разликата сред простуда, ковид и грип е значим въпрос през зимата на 2020 година Трите съществени инфекции от почналия леден сезон могат да се проявят с сходни признаци, само че разликата сред заболяванията се крие в продължителността, интензивността и локалността на тези признаци, написа zdrave.to. Лекарите изясняват какви характерности разрешават да се направи разлика сред простуда, ковид и грип. Британският фармацевт Навид Соле направи своите рекомендации по този проблем, мненията му бяха оповестени от изданието Express.

Експертът акцентира, че макар сходството на признаците, всеки вирус и зараза има собствен характерен набор от феномени, които ги маркират.

Втрисане. Според фармацевта признаците на простуда по предписание се понасят елементарно, интензивността им доста понижава след два до три дни, което не се случва при грип или ковид. Хората с простуда са по-склонни да имат хрема или запушен нос. Обикновено това не води до съществени здравословни проблеми като пневмония.

Грип и ковид. И двете инфекции могат да доведат до съществени болести и затруднения, а също по този начин имат общи признаци: суха кашлица, тресчица, студени тръпки, възпалено гърло, мускулни болки или болки в тялото, главоболие и отмалялост.

Разлика сред грип и ковид.Един от главните маркери на covid е загубата на подушване. С ARVI също може да бъде нарушено обонянието, само че нормално това се предшества от запушен нос, хрема, които не престават да съществуват и в бъдеще. При заразяване с ковид има съвсем цялостна загуба на подушване и усет, макар че дишането през носа може да остане обикновено.

Освен това грипът се характеризира с трагично начало – тази зараза доста бързо, след първите прояви на неразположение, се трансформира в мъчително тежко положение. При covid признаците лишават повече време, с цел да се развият от по-леки до по-тежки.

Разлика сред настинки, ковид и грип. Фармацевтът Навид Соле уточни следните разлики.

Симптомите на простуда засягат най-вече носоглътката и единствено дребна част от тялото. Грипът предизвиква чувство за увреждане на цялото тяло – температурата, болките се усещат по цялото тяло. Коронавирусът се характеризира с непрекъсната тресчица, продължителна суха кашлица, която не се трансформира в храчки и внезапна загуба на миризма.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР