Каква е равносметката за джоба ни след празниците - над

...
Каква е равносметката за джоба ни след празниците - над
Коментари Харесай

Записахме рекорд при тегленето на пари по празниците

Каква е равносметката за джоба ни след празниците - над 1 милиард лв. са транзакциите, регистрирани в седмицата преди Коледа. Данните на оператора за безкасови заплащания демонстрират, че съвсем половин милиард лв. са изхарчени за покупки. Това е с над 27% повече в съпоставяне със същата седмица на 2021 година.

От банкомати в седмицата от 19-25 декември 2022 година са изтеглени 538 милиона лв.. Това е с 18% повече по отношение на същия интервал на 2021 година Новата година идва с още празници, само че и с обичайните разноски за застраховки, налози и винетки. Така януари се трансформира в същинско тестване за фамилния бюджет на доста семейства.

Как да се оправим с най-трудния във финансово отношение месец от годината в изискванията на висока инфлация и галопиращи цени на храни и горива?

Домакинствата, които не могат да разчитат на другари и ще прибегнат до услугите на банки или други финансови институции би трябвало да обмислен добре, дали ще могат да покриват вноската за заема.

" Най-глупавото нещо, което можем да създадем е да вземем втори заем, с цел да погасим вноска по първи заем. Така се влиза в дългова серпантина ", изяснява Николай Устамитев - кредитен съветник пред Българска национална телевизия.

В изискванията на галопиращи цени и висока инфлация, салдото сред приходи и разноски и вярното обмисляне са от основно значение за фамилния бюджет.

" Ако не могат да обезпечат повече средства за тези разноски, които предстоят, то най-малко да лимитират някои разноски ", поучава Иван Стойков - финансов анализатор, представен от Pariteni.bg.

За да не прибягват до заем от другари или заем, специалистите поучават семействата да стартират планирането на разноските за Коледа, Нова година и януари няколко месеца по-рано.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР