Каква е равносметката от 2018 година и как се промени

...
Каква е равносметката от 2018 година и как се промени
Коментари Харесай

Тази вечер по БНТ: Събитията на 2018 година

Каква е равносметката от 2018 година и по какъв начин се промени светът? Как ние, публицистите от Българска национална телевизия, видяхме съвсем миналата година? Отговори на тези въпроси ще дадат водещите на тазгодишния преглед Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева довечера от 21 ч. по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 4.

Бойко Василев, публицист в Българска национална телевизия: Това е преглед на трендовете, а не толкоз на събития. Това е преглед на тайните потоци на историята, които се случват някак отвън " това се случи в този момент, това се случи тогава.
Кое е събитието на 2018 година? Истината е, че не знаем. Стотици събития всеки ден са част от новинарския поток, някои от тях трансформират света. Едни към по-добро, други може би не.
Добрина Чешмеджиева, публицист в Българска национална телевизия: Събитията на годината не престават до самия завършек на годината. Ние като публицисти имаме привилегията да създадем обзора и равносметката в един жив ефир.Бойко Василев, публицист в Българска национална телевизия: Може би по тази причина ние избрахме обзорът да бъде онлайн. Ето в този момент сме петък сутринта... Какво ще се случи до вечерта? Нямам никакво въображение, представете си, че събитието на годината се случи даже по време на нашия ефир. Ние сме онлайн и поемаме този риск.
В рамките на 75 минути шестима посетители, всеки от които почитан в своята сфера, ще преведат феновете през миналата година. Водещите разкриват и различен любопитен миг - всички изявленията с хора, оставили своя отпечатък през миналата година, са направени от публицисти на Българска национална телевизия.
Добрина Чешмеджиева, публицист в Българска национална телевизия: Ще забележим едни от най-интересните и непредвидени и може би даже пропуснати моменти, фрагменти и вести, които камерите са уловили като забавни фрагменти от политически срещи, от сферата на културата изкуството и от спорта.
Зрителите също са част от равносметката. Специално направено за предаването изследване с над 10 въпроса от Алфа Рисърч, събира мненията на хората.
Бойко Василев, публицист в Българска национална телевизия: Какво се случва да вземем за пример с фамозния български скептицизъм, който е едно мистично събитие, постоянно съм казвал, че е мъчно да се изясни и който го изясни ще получи Нобелова премия по нещо, евентуално по физика. Това е събитие, което не се поддава, то е като естествено събитие, само че какво обаче се случва с него, става ли по-уверен в страната си, в себе си? Точно на този въпрос имаме един непредвиден отговор и който ни гледа тази вечер ще бъде леко сюрпризиран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР