Каква е първопричината – очевидната неадекватност на управлението спрямо очакванията

...
Каква е първопричината – очевидната неадекватност на управлението спрямо очакванията
Коментари Харесай

Атаката На Бсп Е Ясна, Но Вижте От Къде Дойде Изненадващия Удар Под Кръста За Правителството На Борисов!

Каква е първопричината – очевидната некомпетентност на ръководството по отношение на упованията на гласоподавателите. Така се стига до приципа – проба-грешка. И последствието – всяко неодобрение води до разпределяне на нови пари в нереформирани браншове, които не носят социална изгода, с изключение на краткотрайно успокоение за ръководещите, сподели Карадайъ.

Основният проблем на днешното болшинство е неналичието на ясна визия за ръководство, липса на визия за промени и за задачата на промените. Няма ясна визия какво да стане и на тактика по какъв начин да се доближи задачата, с какви средства и инструментариум. Именно ясната визия с ясна тактика би трябвало да дефинират и инструментариума. Този метод обаче изцяло отхвърля коалиция от вида на сегашната. Реалностите през днешния ден изискват нова формула, нов вид ръководство, нов вид коалиционност, съобщи Карадайъ.

Сегашната формула на ръководство има и различен минус. Липсата на ясна управническа стратегия. Причината не е в партия ГЕРБ, даже не е и в националистите. Причината е в несъвместимостта на главните идейни правила, върху които се гради болшинството.

ГЕРБ се стреми да бъде типична демократична партия, а националистите са общ брой от стремящи се към властта популистки организации. При тази обстановка ние не просто поддържаме вота на съмнение за корупцията, а посочваме първопричината – средата, която генерира корупция и некомпетентността на ръководещите да ръководят в актуалните условия. Само аритметиката в политиката към този момент не е решение на казуса с ръководството. С този избор това държавно управление е малко евентуално да падне. Но то е обречено да се провали и да падне поради генезиса му – неправилно заложен модус вивенди, съобщи Карадайъ.

ДПС ще гласоподава за избор на съмнение заради аргументите, които пораждат извънредно отрицателни последствия, единствено една от които е корупцията. Време е за разговор по визии и стратегии за ръководство по обособените секторни политики.

Време е за решителни дейности за унищожаване на хранителната среда на корупцията. Грешната формула предпоставя неприятен ред, ad hoc решения и неприятните последствия стават неизбежни. Въпросът е какво следва от това?! Необходима е нова визия за развиване на страната, дълбоки промени и институционални промени на база стратегия за ускорено развиване. Програмата за ускорено развиване изисква непопулярни ограничения. Но такива ограничения не могат да бъдат осъществени от популисти и националисти. Борбата против корупцията е главен приоритет в границите на европейската политика за независимост, сигурност и правдивост. Призоваваме към отговорност, обективност и прагматизъм, заключи Карадайъ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР