Каква е най-голямата изненада в номинираните за Букър в дългата

...
Каква е най-голямата изненада в номинираните за Букър в дългата
Коментари Харесай

В номинациите за наградата "Букър" няма изненади

Каква е най-голямата изненада в номинираните за " Букър " в дългата листа? Това е, че за пръв път от години няма изненади, написа " Гардиън " във връзка на 13-те кандидати за премията, които бяха оповестени преди два дни. Повечето от тях са от дълго време наложили се създатели, а един от тях е спечелил " Букър "... Преди съвсем четири десетилетия.

Романът " Кихот " на Салман Рушди (именно той взема премията през 1981 година за романа си " Среднощни деца " - бел. ред. ) съставлява странствуване през Америка, въодушевено от класическия разказ на Сервантес " Дон Кихот ". Той ще бъде оповестен след месец, като това е разрешено от регламента на премията.

Джанет Уинтерсън също се заиграва с класиката с Frankissstein - комбинация от романтизъм и новите технологии. Нейната книга изследва въпроса за половата еднаквост. Дебора Леви получава третата си поредна номинация за The Man Who Saw Everything.

Но може би най-голямото име сега е Маргарет Атууд The Testaments - продължението на " Разказът за прислужницата ". Романът ще бъде оповестен на 10 септември, а действието в него се развива 15 години след края на първата книга. Наративът се води от три женски персонажа, само че това е и всичко, което журито издава за дълго чаканото произведение.

При оповестяването на номинациите ръководителят на тазгодишното жури Питър Флорънс сподели: " Ако имате опция да прочетете една книга тази година, пробвайте се да измененията това и прочетете всичките тези 13 романа. Сред техните създатели има дебютанти, само че има и номинирани за Нобелова премия и всеки един от тях има късмет да завоюва " Букър ". Тези създатели ни оферират наслада и вяра. Те са взискателни, занимателни и имат на какво да ни научат. Наистина – прочетете всички тези 13 книги. "

Ето и останалите писатели и техните романи от дългата листа с номинации за премията " Букър ":

Кевин Бери (Ирландия) – Night Boat to Tangier
Оинкан Брейтуейт (Великобритания, Нигерия) – My Sister, The Serial Killer
Луси Елман (САЩ, Великобритания) – Ducks, Newburyport
Бернардин Ейваристо (Великобритания) – Girl, Woman, Other
Джон Ланчестър (Великобритания) – The Wall
Валерия Луизели (Мексико, Италия) – Lost Children Archivе
Чигози Обиома (Нигерия) – An Orchestra of Minorities
Макс Портър (Великобритания) – Lanny
Елиф Шафак (Великобритания, Турция) –10 Minutes 38 Seconds in This Strange World
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР