Каква да бъде семейната ваканция вече не решават само родителите.

...
Каква да бъде семейната ваканция вече не решават само родителите.
Коментари Харесай

И децата имат думата при избора на почивка

Каква да бъде фамилната почивка към този момент не вземат решение единствено родителите. Проучването на международния портал за туристически услуги " Експидия " ( Expedia Group® Media Solutions ) сподели, че за над 8 от всеки 10 интернационалните туристи планирането на фамилното пътешестване е активност, осъществявана от цялото семейство, в това число най-малките му членове.

Нещо повече, " поколението Алфа " - т.е. родените след 2010 година, имат лично мнение и въздействат на по-възрастните при най-различни решения, в това число и за това кое място за отмора да изберат. Над половината родители и баби и дядовци споделят, че децата им обръщат внимание върху телевизионни реклами или друго онлайн наличие, с цел да повлияят на избора.

Изследването включва фамилии от Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Германия, Япония, Мексико, Англия и Съединени американски щати. Според създателите му изследването на това по какъв начин децата, родени през последното десетилетие, въздействат на фамилиите си, е значимо за целия туристически бранш в този момент и вбъдеще. Не след дълго децата ще пораснат и ще взимат решения независимо, а съгласно прогнозите тяхното потомство ще живее по-дълго, в положително здраве, с по-високо обучение и в по-добро финансово положение, разясняват създателите на изследването.

Технологиите, цифровото наличие и незабавното задоволство са норма за поколението " Алфа ". Най-малко 50% гледат онлайн видеоклипове на мобилно устройство, 46% към този момент употребяват компютър за домашните си, а 58% употребяват смарт телефон, с цел да поддържат връзка с другари и фамилията си. Но те ценят и действителното офлайн другарство, желаят да споделят прекарванията си.

Въпреки че окончателните решения се вземат от възрастните, повече от една трета споделят, че децата въздействат на решенията за фамилно пътешестване. Две трети от фамилиите с деца считат за най-съществен избора на дестинация, а 57% - удобствата при самото пътешестване. И въпреки че бюджетът е значим фактор, удобството на превоза и настаняването са по-важни от ниската цена, сочат резултатите.

Очаквано, цялостното болшинство (95%) родители, баби и дядовци споделят, че задачата на пътуването с децата е да се почувстват щастливи дружно. Едновременно с това 89% търсят най-хубавото съответствие сред качество и цена. Приоритет е фамилното развлечение - 74% търсят тематични паркове, 67% - занимания, свързани с вода, а за 55% е задоволително да са навън.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ваканция, ура 2019 (15)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР