Както знаете, всичко е гениално - просто. Така че и

...
Както знаете, всичко е гениално - просто. Така че и
Коментари Харесай

Зрелищен начин за отваряне на бутилка вино със запалка ВИДЕО

Както знаете, всичко е гениално - просто. Така че и отварянето на бутилка вино без тирбушон и други сходни устройства в действителност не е толкоз комплицирана интервенция, колкото може да наподобява на пръв взор. Особено, в случай че имате работеща запалка на разположение.

Добрата остаряла физика ще ви помогне да се отървете от корка! За да може всичко да се получи, първо би трябвало да поставите бутилката на масата, деликатно да я хванете посредата с ръката си и да приближите запалката.



След това запалете огън и поставете запалката в горната част на бутилката. Тази част от бутилката би трябвало да се загрее добре от всички страни. За улеснение на работния развой можете да я завъртите с ръка непосредствено върху масата. Процесът на отваряне ще отнеме известно време. Отначало няма да има никакви забележими промени. Веднага коркът няма да изскочи, само че след известно време постепенно ще стартира да изпълзява нагоре.



Това се дължи на нагряването на стъкленото гърло на бутилката. Поради повишението на температурата налягането в бутилката стартира бързо да се усилва. В същото време високата температура спомага за омекотяването на тапата, което я прави по-податлива за физическо влияние.



В последна сметка тапата излиза сама. Когато това се случи, можете да изчакате известно време, до момента в който горната част на бутилката изстине, тъй че виното да не се налива топло.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР