Както знаете, всички парламентарно представени партии одобрихме въвеждането на тол

...
Както знаете, всички парламентарно представени партии одобрихме въвеждането на тол
Коментари Харесай

Нинова: Г-н премиер, не можете да направите една модерна реформа като хората

Както знаете, всички парламентарно показани партии одобрихме въвеждането на тол системата. Имахме късмет България да направи нещо съвременно за бъдещето си с най-малко три цели: страната да получи повече доходи в бюджета, транспортният отрасъл – изясненост, уточненост, облекчение в своя бизнес, а хората - по-качествени пътища, с цел да пътуват умерено. Вместо тези положителни планове, се получи безпорядък, напрежение и митинги. Три пъти  стартирате тол системата и трите пъти се провалихте. Държавата се отхвърли от въвеждането, потреблението и контрола, и ги трансферира на частни компании, само че по този метод се отхвърли и от главната цел – повече проходи в бюджета. Частните компании, които ще се занимават с това, ще получат 32 милиона лв., които можеха да влязат в бюджета. Транспортната инфраструктура е стратегически обект за националната сигурност и би трябвало да има контрола върху него.Още по-лошо, частни оператори ще държат в ръцете си цялата информация за транспортното придвижване на артикули, хора и услуги в България. Как ще я употребяват, можем единствено да гадаем. На второ място са транспортните компании. Те са в цялостна неизясненост какво ги чака от 1-ви март.

Бордови устройства, които сякаш трябваше да са взети чартърен, само че още ги няма. GPS-и, които не правят работи, тъй като една компания, която би трябвало да  спечели от това би трябвало да бъде уредена. Хаосът е цялостен. За хората – Министерски съвет одобри Решение, с което дефинира обсега на пътищата. Изненадващо се оказа, че хората в кварталите на София би трябвало да заплащат, с цел да отидат до центъра, а дребните обитаеми места към Пловдив и Русе също да заплащат за 200 м права, с цел да пътуват до общинския център. На общините, въпреки това, трансферирате отговорности, без те да имат финансова опция в бюджета им, с цел да ги изпълнят. Изводът - Няма нито един печеливш от тази промяна, с изключение на компаниите, които ще приберат 32 милиона лв.. Г-н министър председател, не можете да извършите нито една съвременна промяна като хората. Здравната се провали, административната докара до безпорядък с касови апарати и разпоредба №18.  Факт е, че нито една промяна не сте създали като хората.

Ефектът от тях е противоположен. Всичките ви промени са в допълнение натоварване с заплащане от хората, без против това да има възстановяване на услугата, за която заплащат. Печалбите от тези в допълнение събрани пари отиват в частни джобове. Вчера казахте: “Утре ще анулира тол системата и винетките “. Г-н Борисов, за 10 години ръководство, тотално унищожихте правилата на правовата страна и парламентаризма – Вие не можете персонално да отмените тол системата и винетките, тъй като това е закон, признат от Народното събрание. Вместо да отмените това, което можете – а точно решението на Министерски съвет, не го вършиме. Пращате глашатаи по площадите, с цел да афишират на хората да не извършват законите. В същото време желаете да отмените закон, което не е Ваше пълномощие. Вие може да наредите на ПГ на ГЕРБ какво да създадат, за Обединените патриоти към този момент не съм сигурна, че може да им наредите каквото и да е. Но защото персонално поехте и този проблем, персонално няколко пъти отменяхте разпореждания на закони и подзаконови нормативни актове, персонално се срещахте с превозвачи то се постанова и през днешния ден да поемете персонално отговорност и да обясните на българското общество какъв е този безпорядък и по какъв метод ще го подредите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР