Както знаем, причините за оплешивяването са и много, и разнородни.

...
Както знаем, причините за оплешивяването са и много, и разнородни.
Коментари Харесай

Оплешивява ли се от преработване

Както знаем, аргументите за оплешивяването са и доста, и разнородни. За съществени обаче най-често са изтъквани генетичната предразположеност, неприятната диета, цигарите и приемането на избрани лекарства.
 Защо мъжете оплешивяват
Защо мъжете оплешивяват

Не е единствено ген

Учени от Южна Корея са провели задълбочено проучване във връзка с този проблем и разкриват, че главната причина за мъжкото оплешивяване се крие в дългите работни часове.

Между 2013 година и 2017 година учените са наблюдавали положението на над 13 000 мъже на възраст сред 20 и 59 години, като са взели поради фактори като фамилен статус, приходи, диета и приема на алкохол и цигари.
 Снимка 449202

Заключението е, че при мъжете, които работят над 54 часа на седмица, оплешивяването е доста по-силно изразено още преди навършването на 30 години, без значение от останалите им индикатори.

Работата, сама по себе си, не може да аргументи оплешивяване, само че стресът, който дългите часове труд носят, е основният провинен за загубата на коса.
 Снимка 449203

При нескончаем работен стрес космите по главата стопират да порастват, а фоликулите на наличните косми отслабват и косата стартира да оредява.

Южнокорейските учени даже молят към законодателната власт за строго контролиране на работните часове за попречване на преждевременното стареене на скалпа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР