Както зимните студове, така и летните горещини имат много негативен

...
Както зимните студове, така и летните горещини имат много негативен
Коментари Харесай

Съвети за поддържане на акумулатора през лятото

Както зимните студове, по този начин и летните горещини имат доста отрицателен резултат върху „ здравето “ на оловно-киселинните акумулатори. Освен това, с въвеждането на ограничаващи ограничения, свързани с пандемията от ковид, водачите започнаха да карат по-малко, а престоят на колите се усили. В такива условия е належащо да се следи положението на батерията с изключително внимание. Експертите на Bosch споделят своите рекомендации.

Първото нещо, което въздейства на живота на батерията, е температурният режим на работа. При високи температури и през лятото под капака на колата температурата може да бъде два пъти по-висока от уличната температура и процесът на саморазреждане на батерията протича по-бързо. А това от своя страна води до преждевременното ѝ стареене. Топлината работи като катализатор на химичните процеси. Част от течността в акумулатора става на пара, а останалото количество електролит става по-гъсто. В резултат на това в батерията се образува кристално покритие, което понижава проводимостта на електрическия ток. В допълнение, от топлината клемите на акумулатора се окисляват по-бързо, което също пречи на вярната работа на батерията и понижава нейния експлоатационен живот.

За да намалите негативното влияние на високите температури, уверете се, че целостта на корпуса на батерията и клемите не се окисляват. Също по този начин е належащо да се долее електролит или дестилирана вода до равнището на клетките (ако има нужда), както и да се ревизира степента на зареждане на батерията и в случай че е належащо, да се презареди. Освен това лидерът би трябвало да ревизира работата на алтернатора и електрическото съоръжение на автомобила, с цел да се увери, че батерията получава нужния заряд в придвижване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР