Както започнахме работата си с шегата, че Гълъб Донев ще

...
Както започнахме работата си с шегата, че Гълъб Донев ще
Коментари Харесай

Гълъб Донев се шегува, че правил бюджет „перо по перо“: Партиите искат това, което ни забраняваха

„ Както започнахме работата си с шегата, че Гълъб Донев ще прави бюджет перо по перо, в този момент се постанова да внесем изясненост за позицията на кабинета за Бюджет 2022 “, пошегува се служебният министър председател Гълъб Донев при започване на изключителното държавно съвещание за бюджета.

Той разкритикува политиците за спекулации и противоположни мнения и упования към кабинета.

„ За Бюджет 2023 се приказва и с метафори, не всеки път сполучливи “, акцентира служебният министър председател.

Има създадени няколко сюжета за държавните финанси за следващата година, само че в последна сметка служебния кабинет се спря на удължителен закон за бюджет 2022 и без внасяне на бюджет 2023.

„ Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета на страната. Правителството не разполага с парламентарна поддръжка, с цел да предлага свои хрумвания и политики в полза на жителите. Любопитно е, че някои партийни водачи през днешния ден желаят ултимативно от нас това, което ни забраняваха преди 3 месеца. Имаме опасения, доказани от опита ни, че в солидно и мощно фрагментиран парламент, приемането на бюджета може да се трансформира в предизборно наддаване “, сподели Донев.

„ Цената на сходна безнаказаност ще е непостижима за нас като общество, почерта Донев. Голямата ми вяра е, че бюджетната процедура няма да затъне в дълга парламентарна процедура “, означи още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР