Както Запада предположи, взривът, който уби седем души на военен

...
Както Запада предположи, взривът, който уби седем души на военен
Коментари Харесай

Застрашен ли е светът от втори Чернобил?

 Както Запада допусна, гърмежът, който умъртви седем души на боен полигон в Русия, се е случил при тест на ново нуклеарно оръжие – най-вероятно ракетата " Буревестник ". Именно за нея Путин твърдеше, че е " непобедима “, само че прототипът аргументи " един дребен Чернобил “, както се показаха специалистите.

Според специалистите, както в множеството случаи, Русия прикрива информация и случаят може би е бил доста по-сериозен, в сравнение с управляващите желаят да признаят. Навярно вторият най-лош нуклеарен случай в пост-съветска Русия, след гърмежа в Чернобил през 1986 година

8 август 2019 година Край централния боен полигон в региона на съветския град Северодвинск (Архангелска област) се случва тежък случай. Загиват двама военни и петима експерти от държавната нуклеарна компания " Росатом ". Официалната информация за злополуката на 400 км северно от Москва е извънредно нищожна.

Непосредствено след случая се появяват известия за пожар или повреда на борда на един от корабите, които се строят в близкия цех " Севмаш ". Едва по-късно в уеб страницата на локалната администрация в Северодвинск излиза вест за " кратковременно повишение на радиационния декор ". В него се прецизира, че към дадения миг фонът се възстановява и показанията на сензорите не надвишават оптимално допустимите. По-късно обаче това известие е изтрито. Пресслужбата на градската администрация споделя, че това е направено, " защото Министерството на защитата се занимава със обстановката ".

Военното министерство също разгласява сбито известие със следното наличие: " При тестване на реактивна двигателна установка с течно гориво на полигона на МО в Архангелската област се случи пожар и изгаряне на произведение. Няма никакво изпускане на нездравословни субстанции в атмосферата, радиационният декор е в норма. Загинали са двама души, шестима са ранени ".

Веднага след гърмежа градовете наоколо засякоха " временен скок в равнищата на радиация ". Местните хора се паникьосаха и започнаха всеобщо да купуват йод. Според данните на Greenpeace, радиацията в действителност е била 20 пъти повече от естественото, а от организацията настояха Русия да даде съответно пояснение на протичащото се.

Норвегия, която също се намира наоколо до военния полигон, не засече повишаване на равнищата на радиация към територията си.

Още през 2018 година пред зала, цялостна с елита на Русия, Путин разкри началото на програмата в разгара на акцията си за президент. Всички станаха на крайници и го приветстваха, защото опциите на " Буревестник " в действителност съвсем нямат предел.

Задвижваната от дребен нуклеарен реактор крилата ракета има безграничен обхват и може да лети в продължение на дни. Тя се движи покрай земната повърхнина, тъй че е съвсем несваляема от съществуващата система за противоракетна защита. Нейната технология припомня тази на американската  SSC-X-9 Skyfall.

Ракетата носи името " Буревестник ", като птицата, която съгласно моряците предвещава идващата стихия. Специално за избора му, власите проведоха конкурс. На второ място остана друго сбито название на оръжието - " Изненадата ".

Естествено, преимуществото на тази ракета е в задвижването от нуклеарен реактор. Благодарение на него тя има безграничен обхват, до момента в който останалите оръжия, захранвани от течно гориво могат да изминат към 1000 благи. Самият Путин сподели видео на ракетата, която минава на зиг-заг сред планински върхове.

Според тайните служби на Съединени американски щати, това необикновено оръжие с безграничен обхват до момента е минал едвам 22 благи. Американската войска също е имала концепция да стартира работа по ракета, задвижвана от нуклеарен реактор, само че се е отказала, защото имало един главен проблем в дизайна – ракетата бълвала радиоактивни боклуци, до момента в който летяла.

" Русия се движи към задънена улица с този план. Съединени американски щати опита да сътвори нуклеарна ракета, само че бързо осъзнахме, че това е невероятно “, настояват от Федерацията на американските учени “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР