Както всяка година на Киномания, и тази ще видим много

Както всяка година на Киномания, и тази ще видим много ...

Болка и величие, Антонио Бандерас, Киномания и още един от филмите на фестивала.

Както всяка година на Киномания, и тази ще видим много интересни филми, които за съжаление рядко намират място в киносалоните извън фестивалните дни.

Един от тях е последният филм на страхотния испански режисьор Педро Алмодовар. "Болка и величие" разказва историята на застаряващия режисьор Салвадор Майо (Антонио Бандерас), който се опитва да се справи с екзистенциална си криза.

В търсенето на смисъла на своето съществуване, Майо си припомня любимата кинозвезда, сексуалното си пробуждане, любовните си провали, както и усилията на преданата му майка в бедното му детство.

А работейки отново с режисьора, направил го звезда - Педро Алмодовар, Антонио Бандерас изиграва една много сложна и многопластова роля.

Освен Бандерас, във филма още участват още Асиер Ечеандия, Пенелопе Крус, Леонардо Сбараля, Нора Навас, Хулиета Серано, Сесилия Рот, Раул Аревало.

И въпреки че мнозина възприеха "Болка и величие" като сбогуването на Педро Алмодовар с киното, заради приликите на историята с живота на режисьора, той пояснява, че ще продължава да работи по нови филми.

Алмодовар се надява скоро да заснеме и своя първи англоезичен филм. Това, което се знае към момента за този проект, е, че се базира на пет кратки разказа на американски писател.

"Болка и величие" е в Зала 1 на НДК на 23 ноември от 19 ч. /lifestyle.bg

Източник: dnesplus.bg