Както всяка година и тази отново ще има Координационен център,

...
Както всяка година и тази отново ще има Координационен център,
Коментари Харесай

НАП се развихря в Северното Черноморие


Както всяка година и тази още веднъж ще има Координационен център, където могат да се подават сигнали за неиздаване на фискален бон, и всевъзможен различен тип данъчни нарушавания. Денонощно разполагаем на жителите ще бъдат телефоните 052/652238 и 0884744333. Сигнали за нередности ще се одобряват и на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или на имейл [email protected].

Предвиждат се взаимни дейности с органите на Министерство на вътрешните работи, Инспекция по труда, Българска организация по сигурност на храните, Агенция Митници, Комисия за отбрана на потребителите и други съгласно присъщите особености на обособените стопански браншове. Целта на взаимните инспекции е осъществяването на едновременен, изчерпателен и изчерпателен надзор, целящ от една страна по-бързо даване на данни сред институциите и от друга по-малка ангажираност на бизнеса.

Основни акценти на летните инспекции ще са действителното отчитане на паричните обороти и издаването на касови бележки. Мобилните екипи разполагат с задоволително запаси за използване на разнородни способи и похвати. За не издаване на фискален бон ще се затварят търговски обекти за период до един месец. Освен директни наблюдения, ще се употребява отдалечената връзка на касовите апарати със сървърите на Национална агенция за приходите, с цел да се откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. Масово ще се ползва и способа за " скришен клиент “. Ще бъдат проверявани заведения за хранене, барчета, магазини, тържища, борси, хотели и всеобщи културни и спортни мероприятия както по Черноморието, по този начин и в целия район.

Проверките в комерсиалните обекти ще се правят с изключение на в границите на формалното работно време и в часовете отвън него, и освен в дeлничнитe, а и пpeз пoчивнитe дни на летните месеци. Всички инспектори имат публични легитимации на Национална агенция за приходите и в никакъв случай, при никакви условия не събират парични санкции на място и на ръка. Наложените наказания с АУАН и Национален парк се внасят единствено по банков път. Глобата за не издаване на касова записка за физическите лица, които не са търговци, а да вземем за пример продавачи в комерсиалните обекти, е в размер от 100 до 500 лева, а за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 2000 лв..

От началото на годината инспекторите от Фискален надзор са направили общо 4355 инспекции на територията на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна, включително с други контролни органи 142.Установените нарушавания са общо 748, от които 205 за неиздаване на фискален бон, а на 222 търговци е наложена предварителна административна мярка запечатван на обект, в период до един месец.

Само за месец юни са тествани 714 обекта, като откритите нарушавания са 102, от които 32 за неиздаване на касова записка, а мярката запечатване е наложена за 28 от тях.

" Разчитаме на коректността на жителите и компаниите. Проведените срещи и партньорските ни връзки с работещите в туристическия отрасъл доведоха до доста увеличение на търговците спазващи непринудено данъчните и осигурителни закони, само че ще бъдем непримирими към тези, които не съблюдават фискалната дисциплинираност. Убедени сме, че акцията ще протече обикновено, без проблеми и усложнения. “, сподели Милена Колева, шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР