Както всяка друга, и британската монархия е пълна с традиции

...
Както всяка друга, и британската монархия е пълна с традиции
Коментари Харесай

Специалните пазители на крал Чарлз

Както всяка друга, и английската монархия е цялостна с обичаи и вековни вярвания. Много от тях са се превърни просто в знаци, които допълват облика на кралското семейство въпреки от дълго време да не извършват функционалностите, вменени им преди епохи.
 Крал Чарлз и Джо Байдън - наруши ли американският президент протокола
Наруши ли Джо Байдън протокола за среща с крал

Какво считат специалистите

Подобен е казусът с питомните гарвани, които са един от знаците на Лондон Тауър - кралският замък в централен Лондон, който е сега е на първо място туристическа атракция. А птиците са основна част от нея.

Тези дни се снабди с гарван на име Рекс. То не е определено инцидентно - на латински думата значи " крал " и птицата е кръстена по този начин поради това, че се причислява към останалите гарвани на Тауър в годината на коронацията на крал Чарлз.

" Името Рекс също по този начин припомня новия монограм на крал Чарлз, който участва на униформите на пазачите на Йеомен (гвардията, която пази Тауър), както и над входа на Джуъл Хаус - мястото, където се пазят кралските знаци в Тауър ", се споделя в формалния пресрилийз на Historical Royal Palaces.

Рекс се е излюпил през март тази година и се причислява към останалите шест гарвана в Тауър. След интервал на карантина, в който би трябвало да свикне с мястото, звуците и останалите гарвани, той ще бъде пуснат свободно да лети из Тауър.
 Снимка 625999

Гарваните са значима част от Лондон Тауър, като се има вяра, че те пазят короната и самия Тауър. " Ако гарваните на Тауър се изгубят или отлетят, монархията ще падне, а след нея и Британия ", гласи поверието.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР