Както вероятно вече сте разбрали, Бил и Мелинда Гейтс –

...
Както вероятно вече сте разбрали, Бил и Мелинда Гейтс –
Коментари Харесай

Бил Гейтс е прехвърлил 1,8 млрд. долара в акции на Мелинда Гейтс

Както евентуално към този момент сте разбрали, Бил и Мелинда Гейтс – двама от най-мощните филантропи в света, оповестиха тази седмица, че приключват 27-годишния си брак. През последните две десетилетия двойката работеше и влагаше средствата си интензивно по дела с висока социална значителност, вариращи от световното опазване на здравето до образованието посредством тяхната фондация. Двойката, дружно с милиардера вложител Уорън Бъфет, основават и The Giving Pledge, акция, насърчаваща богатите хора да подаряват и влагат във филантропични дела по-голямата част от капиталите си.

Според декларация от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, на 3 май капиталова компания, наречена Cascade Investment, която е следена от Бил Гейтс, е трансферирала над 1,8 милиарда щатски $ в акции на Мелинда Гейтс, оповестяват от Bloomberg. Този трансфер включва повече от 14 милиона акции на Canadian National Railway Co., които са на стойност към 1,5 милиарда $, и към 2,9 милиона акции на AutoNation, на стойност към 309 милиона $.

„ Продължаваме да имаме вяра в тази задача и ще продължим взаимната си работа във фондацията, само че към този момент не имаме вяра, че можем да продължим като двойка в идващите етапи от живота си “, се споделя в туитът. „ Ние желаеме персонално пространство и дискретност за нашето семейство, когато стартираме да се ориентираме в новия си метод на живот “, допълват те.

В изказване Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “ съобщи, че двойката ще продължи да образува взаимно тактиките си за фондацията, да пази нейните дела и да дефинира нейната посока. Бил Гейтс е на 65 години, а Мелинда Гейтс е на 56.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР