Както вече знаете, съвместно с нашите домакини от Kaufland, успешно

...
Както вече знаете, съвместно с нашите домакини от Kaufland, успешно
Коментари Харесай

Jameson Caskmates: резултатът от един безстрашен Sine Metu експеримент

Както към този момент знаете, взаимно с нашите домакини от Kaufland, сполучливо стартирахме първия по рода си в България фестивал Kraftland. Уникалното събитие започва предишния уикенд във Варна, а в идващите няколко ще обиколим огромните градове в цяла България. На 9-и и 10-и септември ще сме в Бургас (Kaufland в ж.к. Изгрев), на 16-и и 17-и септември ще ви чакаме в София (Kaufland на бул. “ген. Тотлебен “ 36), а на 30-и септември и 1-ви октомври в Пловдив (Kaufland до Гребния канал). Тази серия от впечатляващи събития показват най-интересните български крафт бири… само че и едно извънредно уиски.
Е, сигурно се чудите какво прави едно уиски на фестивал за крафт бири? Подобно на всички модерни легенди и митове, всичко стартира от един бар. За да бъдем по-конкретни, един дребен мрачен бар в ирландския град Корк.
Точно в този миг, всеки същински познавач на качественото уиски към този момент се досеща, че град Корк е дом на международно известната фабрика на Jameson. А в това време, върлите фенове на бирата знаят, че там се намира и пивоварната Franciscan Well, която е най-старата и най-уважавана пивоварна за достоверна крафт бира в Ирландия.
Хипотетичният сюжети на нашата история продължава по най-естествен ирландски метод. Както вършат всички простосмъртни ирландци, в края на дългия работен ден майсторите пивовари и техните сътрудници майстори-дестилатори постоянно се отбивали в бара по пътя им към у дома. Една вечер тъкмо в този дребен, мрачен бар в сърцето на Корк се срещнали Брайън Нейтън, майстор-дестилатор на Jameson и сътрудника му Дейв Куин, който гордо носи купата Master of Whiskey Science, с създателят и основен пивовар на Franciscan Well, Шейн Лонг.
Към края на вечерта, предстоящо след дълги диалози към достоверните ирландски питиета, те стигнали до един екзистенциален въпрос – какво би се получило, в случай че бира бъде поставена в бъчви от уиски и аналогично, в случай че уиски отлежава в бирени бурета? Към този миг никой от тях нямал отговор, само че пък единствено по този начин се раждат гениалните хрумвания – като храбро скочиш надълбоко в незнайното.
За мнозина уискито и мощната бира са националните питиета на Ирландия. Ето за какво, наподобява напълно естествено рано или късно да възникне композиция сред двете. Така в една неповторима колаборация, лимитирано количество от международно известното Jameson уиски стартира да отлежава в бурета от крафт бирата на Franciscan Well. Е, в случай че би трябвало да сме точни, Jameson първи изпращат бъчви от уиски, в които мощната крафт бира узрява. След което тези бъчви се доставят назад в Jameson и биват употребявани за отлежаването на уиски. Бинго! Така се ражда Jameson Caskmates.
Видео към публикацията: https://youtu.be/nSbUErfAMu0
“Когато бъчвите на Jameson се върнаха във фабриката ни след престоя си в пивоварната Franciscan Well, любознанието извади нескрито най-хубавото от нас, позволявайки ни да опитвам като оставим най-хубавото си Jameson Irish Whiskey да отлежи в бирените бурета,” споделя Ина Сингеоржан, бранд посланик на Jameson в България. “Открихме, че след към шест месеца бе реализиран съвършен баланс на усети, от който се роди нещо неповторимо, което нарекохме Jameson Caskmates.”
Sine Metu - или живей повече, опасявай се по-малко – е мотото, което е изписано на всяка бутилка Jameson по света. Определено, настройката и държанието на дръзновение са въодушевили основаването на това изцяло новото чувство за усет, което ще откриете в Jameson Caskmates. Запазвайки мекотата на тройно дестилираното Jameson уиски и добавяйки към него нотки на какао, кафе и корав карамел, идващи от бирените бурета, Casksmates предлага нещо самоуверено и същински неповторимо както на почитателите на уискито, по този начин и на феновете на крафт бирата.
И с цел да сме още по-конкретни, каквито са всички същински майстор-дестилатори, Jameson Caskmates приключва своя развой на зреене в бъчви от мощна ирландска стаут бира, с цел да се трансформира в едно удивително съвременно ирландско уиски със следните характерности:
- Аромат на свежи овощни плодове с нотки на зелена ябълка и круша, оставящ меки ечемични следи;
- Вкус с лек щрих на хмел и какаови зърна в композиция с марципан и опушен дъб;
- Послевкус , който е дълъг и сладостен, кондензиран с нотки на млечен шоколад и корав карамел.
Отваряйте си очите за Jameson Caskmates в подбрани магазини от комерсиалната мрежа, както и в най-хубавите питейни заведения. Страхувайте се по-малко и живейте повече своето Sine Metu!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР