Както вече ви съобщихме, около полунощ в иракската столица Багдад

...
Както вече ви съобщихме, около полунощ в иракската столица Багдад
Коментари Харесай

Стана ясно какви са последствията от ракетния удар срещу посолството на САЩ

Както към този момент ви съобщихме, към среднощ в иракската столица Багдад са прозвучали няколко детонации. Инцидентът е станал в "Зелената зона " на града, като съгласно информацията три ракети са се взривили покрай американското посолство.

Както осведоми "Ройтерс ", обстрелът е сбъднат от югоизточна посока, от региона на Ез-Заафарания. Експлозиите на ракетите, които са били вид "Катюша ", са предизвикали материални вреди, само че не се оповестява точна информация за разрушенията.

Също по този начин стана ясно, че вследствие на обстрела никой не е потърпевш.

Извънредно: Ракетен удар по посолството на Съединени американски щати в Багдад! ВИДЕО

В региона на дипломатическата задача са пуснати сирените за въздушно нахлуване, както и в същото време американски хеликоптери са били издигнати във въздуха.

Припомняме, че обстрелите на „ Зелената зона “ станаха по-чести след интервенцията на Съединени американски щати, по време на която бе погубен иранския военачалник Касем Сюлеймани и членове на шиитското опълчение.

От края на октомври бяха изстреляни десетки ракети по американски военни обекти и дипломати в Ирак. Никой не пое отговорност за тях, само че съгласно Вашингтон, зад офанзивите стои Иран.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР